Начало / Свят / Джема Артъртън и Глен Клоуз ще участват във филма по „Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери

Джема Артъртън и Глен Клоуз ще участват във филма по „Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери


Джема Артъртън, Глен Клоуз и Пади Консидин ще участват в екранизацията на един от най-големите литературни хитове на 2014 г., „Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери, съобщи thebookseller.com. Продукцията, която ще бъде реализирана от студиото „Altitude Film Entertainment“, ще бъде и режисьорски дебют на големия екран за Колм Маккарти, който досега се изявяваше в телевизията с успешни сериали като „Шерлок“ и „Доктор Ху“. Сценарият ще бъде дело на самия Кери. Снимките ще започнат през май.

„Момиченцето с всички дарби“ е антиутопия, която представя бъдеще, в което човечеството е почти изтребено от гъбична инфекция. Заразените губят разсъдъка си и нападат здравите. Малкото оцелели се затварят в силно охранявани бази. Оказва се обаче, че има група носители на вируса, деца, които се успяват да запазят разсъдъка си, стига да не се доближават до хора. Върху тях се провеждат изследвания. Главната героиня е момиче, на име Мелани. Мелани има удивителни способности, за чието съществуване не подозиря. Имено тя обаче е ключа към бъдещето.

М. Р. Кери е роден през 1959 г. в Ливърпул, Англия. Автор е на романи, комикси и сценарии за филми. Той нашумя в началото на 2014 г. след излизането на романа му „Момиченцето с всички дарби“, който се превърна в бестселър.  Книгата е достъпна и в родните книжарници.

Свързани заглавия
„Момиченцето с всички дарби” от М. Р. Кери (ревю)

М. Р. Кери: Героинята на „Ифигения в Авлида“ е ключът към „Момиченцето с всички дарби“

„Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери (анотация и отзиви)

„Момиченцето с всички дарби”  тук

Прочетете още

214623_b

Жан – Пол Белмондо в „Хиляда живота струват“

Елица Матеева Той е зодия Овен, огън в любовта, огън в каскадите, огън на сцената, …