Начало / Любопитно / „Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери (анотация и отзиви)

„Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери (анотация и отзиви)

„Момиченцето с всички дарби“ е антиутопия, която представя бъдеще, в което човечеството е почти изтребено от гъбична инфекция. Заразените губят разсъдъка си и нападат здравите. Малкото оцелели се затварят в силно охранявани бази. Оказва се обаче, че има група носители на вируса, деца, които се успяват да запазят разсъдъка си, стига да не се доближават до хора. Върху тях се провеждат изследвания.

Мелани  – главната героиня, е много специално момиченце. Доктор Колдуел я нарича „нашия малък гений“. Всяка сутрин Мелани чака да бъде изведена от своята килия за началото на учебните часове. Когато дойдат за нея, сержант Паркс я държи на прицел с оръжието си, докато двама от хората му я привързват към инвалидната количка. Тя смята, че те не я харесват. Шегува се, че няма да ги ухапе, но те не се смеят. Мелани обича училището. Обича да учи граматика, математика, за света извън класната стая и за килиите на останалите деца. Казва на любимата си учителка всички неща, които ще направи, когато порасне голяма. Мелани не разбира защо това натъжава толкова много мис Жустиню. В крайна сметка Мелани е спасена и заедно със спасителите си успява да избяга от базата. Те откриват истината как се е появила  заразата.

Това е история на ужасите, но не съвсем. Фентъзи е, но не точно. И да, определено има и любов. И загуба. И няколко вцепеняващи сцени. Единственият начин да осъзнаете тази история е, като я прочетете.

ЗА АВТОРА

М. Р. Кери е автор на проза и комикси. Бил е екипен сценарист за DC и Marvel, включително и в изключително успешните продукции „X-Men“ и „Фантастичната четворка“ – две от водещите заглавия на Marvel. Комиксите му редовно влизат в бестселър листа за graphic novels на „Ню Йорк таймс“. Има зад гърба си още няколко романа и един холивудски сценарий.

ОТЗИВИ

 „Колкото свеж, толкова и ужасяващ…Остави ме завистливо въздишащ.“

Джош Уедън сценарист и продуцент.

„Ако трябва тази година да прочетете един роман, постарайте се това да е този роман. Невероятен е.“

Мартина Кол

„Комплексно, сърцераздирателно, изпълнено с надежда и интелигентно написано…. Енигматично и напълно завладяващо.“

HARPER’S BAZAAR

„Момиченцето с всички дарби“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …