Начало / Свят / Елиф Шафак, Дейвид Алмънд и Линда Лаплант ще оглавят „Световната нощ на книгата“ 2015 г.

Елиф Шафак, Дейвид Алмънд и Линда Лаплант ще оглавят „Световната нощ на книгата“ 2015 г.

Елиф Шафак, Дейвид Алмънд и Линда Лаплант ще оглавят тазгодишното издание на „Световната нощ на книгата“, съобщи thebookseller.com. Тази година ще бъде петата годишнина на събитието, което се провежда на 23 април. Гала вечер ще се проведе в театъра „Shaw Theatre“ в централен Лондон, където писателите ще говорят за това какво ги мотивира да пишат и кои книги са ги оформили като автори.

Тазгодишното издание на „Световната нощ на книгата“ е спонсорирано от благотворителната организация „The Reading Agency“. Мероприятия, свързани със събитието, ще бъдат организирани и в обществени библиотеки в цял свят.

В Обединеното кралство тази година ще бъдат раздадени 12 500 копия от книги, специално отпечатани за „Световната нощ на книгата“.  Ще участват 10 000 доброволци, като целта е да бъде достигнато 35% от населението, което не чете за удоволствие. Книги ще бъдат раздавани и в различни институции, включително затвори, болници, колежи и домове за бездомни.

„Световната нощ на книгата“ е сред най-важните събития през годината за „The Reading Agency“. Тазгодишното издание се очертава да бъде по-вълнуващо от всякога. Централното събитие в Лондон ще бъде оглавявано от едни от най-добрите писатели, които ще опишат своето пътешествие в света на книгите. Това, както и събитията в различните обществени библиотеки, ще спомогне вечерта на 23 април да бъде запомнена от всички“, коментира Сю Уилкинсън, изпълнителен директор на „The Reading Agency“.

Свързани заглавия
Излезе списъкът за „Световната нощ на книгата“ в Обединеното кралство за 2015 г.

Липса на финансова подкрепа спира „Световната нощ на книгата“ в САЩ

Прочетете още

ELIF SHAFAK

Елиф Шафак е разследвана от турската прокуратура

Прокурори в Турция започнаха разследванe срещу автори на художествена литература Сред проверяваните попадна и обичаната …