Начало / Свят / През септември излизат мемоарите на Найджъл Менсъл

През септември излизат мемоарите на Найджъл Менсъл

През септември тази година на англоезичния книжен пазар  ще излязат мемоарите на бившия световен шампион във Формула 1, Найджъл Менсъл, съобщи thebookseller.com. Книгата ще бъде публикувана от издателство „Simon & Schuster“. Издателите все още не разкриват заглавието на автобиографията. Читателите ще прочетат за всеки един от 31-те победни старта на Менсъл, както и какви са неговите виждания за еволюцията на любимия му спорт.

„Аз съм изключително запален фен на Формула 1 и мога безкрайно да говоря за класически състезания както от последните години, така и назад във времето. След като се отказах, обаче се занимавах и с няколко по-различни проекта, свързани с благотворителност. Имах няколко здравословни проблема, а и живота ме постави пред различни трудности. С удоволствие ще споделя някои интересни истории, също така философски разсъждения за живота, любовта и моторните спортове“, коментира Менсъл.

Найджъл Менсъл е роден през 1953 г. Той е един от най-успешните състезатели във Формула 1. Печелил е 31 старта, а 59 пъти стъпвал на подуима. Ставал е световен шампион както във Формула 1, така и в КАРТ сериите. Приет е в Залата на славата на моторните спортове през 2005 г. Заради агресивния си стил на пистата си печели прякора Британския лъв. Менсъл заема поста президент на една от най-големите британски благотворителни организации, „UK Youth“.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …