Начало / Свят / Саймън Монтефиоре завършва историческата си трилогия за Русия през 2017 г.

Саймън Монтефиоре завършва историческата си трилогия за Русия през 2017 г.

Следващият роман на Саймън Себаг Монтефиоре ще излезе през 2017 г., съобщи thebookseller.com. Книгата, която все още няма заглавие, ще завърши историческата трилогия, започнала със „Сашенка“ и „One Night in Winter“. Романът ще бъде издаден на англоезичния пазар от „Century“.

Действието ще се развива в степите на Южна Русия по време на Втората световна война. Отново главни действащи лица ще бъдат героите от предните 2 книги. „Сашенка“ е достъпна в родните книжарници. Последната публикувана книга на Монтефиоре, „Jerusalem“, излезе през 2011 г. и документира 3000-годишната история на Йерусалим.

„Не много автори притежават уменията да пишат брилянтно художествена и нехудожествена проза. Този роман ще бъде завладяващ, но също така исторически точен и подробен. Читателят не само ще се забавлява, но и ще научи много неща. Много сме развълнувани, нямаме търпение да го издадем“, коментират от „Century“.

Саймън Себаг Монтефиоре е авторитетен британски историк и писател, роден през 1965 г. Известен е с факта, че пише биографии на държавни лидери. Популярни са творбите му Екатерина Велика и Сталин. Носител е на наградата „Историческа книга на годината” за „Младият Сталин” през 2004 г. На български са преведени книгите му „Злодеите“, „Сашенка“, „Младият Сталин“ и „Сталин. Дворът на червения цар“.

Свързани заглавия
Излезе книга за историята на Йерусалим

Книги от Монтефиоре тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

vladimir-medinsky-1186688-1280x0

Руският министър на културата обяви комиксите за глупави

Изявлението на Владимир Медински тутакси покачи продажбите Медински заяви по време на Панаира на книгата …