Начало / България / Режисьорът и писател Людмил Тодоров ще гостува в Русе

Режисьорът и писател Людмил Тодоров ще гостува в Русе

Един от първите трима носители на нoминации за награда „Хеликон“ за нова българска проза за 2015 г.  – Людмил Тодоров, ще се върне в своя роден град Русе за среща с ученици и чтатели. Това става по инициатива на книжарница „Хеликон“ в Русе и ръководството на английската гимназия „Гео Милев“ в града.

Тодоров ще се срещне с читателите си в зала „Култура“ на 25 март от 16 часа. Тодоров е популярен български режисьор, писател и сценарист.

Макар и роден в Горна Оряховица, той е възпитаник на АГ „Гео Милев“. Само преди няколко дни последният му роман „Разглобено лято“ бе номиниран за награда „Хеликон“. Това е четвъртата номинация за негово произведение, след „Шлеп в пустинята“, „Разкази“ и „Скептици“. От екрана Тодоров е познат с ролите си в „Парчета любов“ (1989), „Мера според мера“ (1988) и „Живот до поискване“ (1987). Той е режисьор и сценарист на лентите „ Миграцията на паламуда“ (2012), „Шивачки“ (2007), „Емигранти“ (2002), „Двама мъже извън града“ (1998), „Приятелите на Емилия“ (1996), „Любовното лято на един льохман“ (1990), „Бягащи кучета“ (1989) и „Цветове в тъмнината“ (1987).

Книги от Людмил Тодоров тук

Прочетете още

IMG-20190423-WA50049 (1)

„Всичките наши тела“ спечели „Цветето на Хеликон“

Георги Господинов благодари с кратко и мило писмо Писателят получи приза за втори път – след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.