Начало / Свят / „Youtube“ звездата Зоела с нова книга в края на годината

„Youtube“ звездата Зоела с нова книга в края на годината

Зоуи Съг, по-известна в „Youtube“ като Зоела, ще публикува втора книга, съобщи thebookseller.com. Изданието ще бъде в книжарниците от 19 ноември тази година. От издателството „Penguin“ не разкриват детайли, но главните герои от първата й книга, „Girl Online“, отново ще се появят.

Зоуи Съг пуска видеоклипове, свързани с нейното ежедневие и мода. Тя има над 7,6 милиона абонати в „Youtube“. Първата й книга, „Girl Online“, излезе през ноември 2014 г. Историята е с автобиографични елементи. Макар критичните ревюта, заглавието направи един от най-силните дебюти – бяха продадени 78 109 копия само за седмица.

След като стана ясно обаче, че книгата всъщност е писана от авторката на тийнейджърска литература Сиобам Кърам, Зоела беше остро критикувана от много свои почитатели заради това, че е използвала писател в сянка. Все пак „Girl Online“ се превърна в бестселър. Същата съдба се очаква да има и следващата й книга.

Често популярните личностти в „Youtube“ публикуват заглавия, които имат успех на книжния пазар. Неотдавна и Емил Конрад взриви българския книжен пазар с „Нещата, на които не ни учат в училище“.

Свързани заглавия
От „YouTube“ звезди към автори на бестселъри

„Нещата, на които не ни учат в училище“ тук

Прочетете още

IMG-20170520-WA0004

Ден първи от турнето на Стан – центърът на Пловдив под обсада

Тийнейджърският идол – влогърът Стан, започна националното си турне с книгата „Невидим“, от своя роден …