Начало / Свят / Излезе последната част от трилогията на Денис Лихейн за Джо Кофлин

Излезе последната част от трилогията на Денис Лихейн за Джо Кофлин

Последната част от трилогията на Денис Лихейн за боса на мафията Джо Кофлин е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Книгата е озаглавена „World Gone By“ и е издадена от „William Morrow“. Кофлин се появи още в романите на Лихейн „The Given Day“ и „Те живеят в нощта“.

„World Gone By“ е комплексен роман, чието действие се развива в Куба и Флорида по време на Втората световна война. Джо Кофлин най-накрая трябва да плати цената за мрачното си минало и да се сблъска с последствията.

10 години са минали след като враговете на Джо унищожиха империята му и убиха съпругата му. Синът му пораства, а светът е във война. Сега Джо е съветник на клана Бартоло и постоянно пътува между Куба и Тампа, Флорида. Опитен играч в подземния свят, той без проблеми се интегрира между елита в Тампа, военноморските сили на САЩ и хората на Лъки Лучиано и Майър Лански. Кофлин има всичко – пари, власт, красива любовница и анонимност. Но няма как Джо дълго да бяга от миналото си и последствията скоро го застигат.

Лихейн живо описва статуквото в мафията по време на Втората световна война. Реалистичните и вълнуващи престрелки и многопластовите персонажи отново ще омагьосат читателите. „World Gone By“ е исторически роман от най-високо качество.

Втората част от трилогията, „Те живеят в нощта“, е на българския книжен пазар. Книгата предстои да бъде адаптирана на големия екран. Лентата ще бъде режисирана от Бен Афлек, който също ще се превъплати в Джо Кофлин. По план тя трябва да дебютира в кината през 2016 г.

Денис Лихейн е роден през 1965 г. Той е известен с мрачните си мистерии и криминални романи. Автор е на книгите „Реката на тайните“ и „Злокобен остров“, които са адаптирани на големия екран съответно от Клинт Истууд и Мартин Скорсезе. На българския книжен пазар са публикувани книгите му „Те живеят в нощта“, „Злокобен остров“ „Нищо свято“, „Законът повелява“ и др.

Свързани заглавия
Бен Афлек отново ще снима по роман на Лихейн

„Те живеят в нощта” от Денис Лихейн (отзиви и анотация)
Автори, харесали филми по техни книги

Книги от Лихейн тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Fq7mcZ5XgAAEX73

Франц Кафка ще е герой на игрален филм

Копродукцията ще е в чест на 140-годишнината от рождението му Режисьор на пълнометражния филм ще …