Начало / България / Катерина Хапсали на връчването на зимните номинации за наградата „Хеликон“: Чувствам се като чавдарче

Катерина Хапсали на връчването на зимните номинации за наградата „Хеликон“: Чувствам се като чавдарче

„Чувствам се като чавдарче сред толкова добри писатели. Радвам се, че съм в този списък и ми е безкрайно приятно“, каза писателката Катерина Хапсали при получаването на грамотата за номинацията си за награда „Хеликон“. Тя бе отличена за първия си роман „Гръцко кафе“. В зимните номинации за престижния приз попаднаха още „Лисицата“ от Галин Никифоров и „Разглобено лято“ от Людмил Тодоров. И двамата получават номинации от журито за четвърти път в историята на наградата.

„И в тази сесия бяхме много затруднени. Имаше поне 15 заглавия, които бяха достойни за номинация. С романа „Разглобено лято“  Людмил Тодоров показва огромно израстване. Той е познат и от киното и това личи и от книгата му. Събитията в книгата са представени почти кинематографично. Колкото до Галин Никифоров – в началото имах лек скепсис, тъй като става дума за криминален роман. Но „Лисицата“ е много приятно и интересно четиво“, каза членът на журито Бойко Ламбовски.

„Не е инцидент да номинираме дебютен роман за наградата. Това, което ме учуди в „Гръцко кафе“ обаче бе многопластовия сюжет и неговата зрялост. Много трудно е да вземеш  една лична трагедия и да изградиш роман около това“, сподели пък Юри Лазаров, също член на журито.

За доброто настроение на уважилите церемонията се грижиха писателят китарист Петър Чухов и издателят и преводач Емануил Видински от група “Par Avion”, които зарадваха посетителите с виртуозни изпълнения на електрически китари.

Свързани заглавия:

Людмил Тодоров, Катерина Хапсали и Галин Никифоров са първите номинирани за наградата „Хеликон“ за 2015 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

IMG-20191202-WA0005

Ясни са 12-те претендента за Наградата Хеликон’2019!

Проза с ясен интерес към близкото ни минало се бори за Наградата Хеликон Орлето на …