Начало / България / Премиерата на „За кожата на Кадафи“ на Румяна Угърчинска предизвика огромен интерес

Премиерата на „За кожата на Кадафи“ на Румяна Угърчинска предизвика огромен интерес

Поети, писатели, кинаджии,  телевизионери, разузнавачи и десетки фенове уважиха Румяна Угърчинска за българската премиера на книгата й „За кожата на Кадафи. Тайната история на терора“. Представянето бе в столичната книжарница „Хеликон-България“, която се оказа тясна за всички почитатели на разследващата журналистка.

„Трябва да признаем, че България има една истинска звезда в сферата на разследващата журналистика.  Румяна Угърчинска е канена и има материали и интервюта в най-авторитетните медии и телевизии. Това се дължи на нейните книги. Учудвам се как го прави. Тя прониква толкова дълбоко зад кулисите, както никой друг.  В новата й книга читателите могат да проникнат дълбоко не само в кризата с нашите медици. Това е само един период от 40-годишен терор. Книгата й разкрива подробности за световната, европейската и световната политика. Българското издание е осъвременено и различно от френското. То е по-увлекателно от бестселъров шпионски трилър, тъй като зад него има много документи и факти“, каза преводачът на книгата Гриша Атанасов.

„Знам, че интересът към Либия у нас не е толкова силен. В България смятаме, че това е далечна страна, която не ни засяга. Но не е така. България и Либия имат много обща история. Докато пишех книгата, контактувах с много либийци и всяко семейство там имаше история с някой българин, бил той лекар или строител. Винаги ме посрещаха с усмивка. Днес в Либия воюват с Ислямска държава. Но тази война е и за нас, защото ако те не спрат терора, екстремистите ще дойдат в Европа“, каза Угърчинска.

Тя разкри и много подробности и факти, включени в „За Кожата на Кадафи. Тайната история на терора“. Разказа и за операцията „Ел Дорадо“ и бомбардировките над Либия, поръчани от президента на САЩ тогава Роналд Рейгън и българското участие срещу кампанията. По темата се включи бившият разузнавач ген. Тодор Бояджиев.

„Евтушенко казвал: „Когато истината се покрие с мълчание, тя става лъжа“. Румяна прави точно това – разбулва истината“, каза Бояджиев.

„За Кожата на Кадафи. Тайната история на терора“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!