Начало / Свят / Излезе новата книга на Крис Кайл

Излезе новата книга на Крис Кайл

На американския книжен пазар излезе новата книга на Крис Кайл „American Gun: A History of the U.S. in Ten Firearms”, съобщи „USA Today”. Тя е писана в съавторство с Уилям Дойл. Творбата излиза няколко месеца след като бившият снайперист беше убит. Книгата е 320 страници и е издадена от „William Morrow”.

Кайл, един от най-смъртоносните тюлени в американската военна история, разказва историята на някои оръжия и тяхната роля в историята на САЩ. Той е избрал 10 модела, които според него имат най-голямо влияние за формирането на страната.

„Може би повече от всяка нация по света историята на САЩ е създадена от оръжията. Те отвориха границата, помогнаха ни да си извоюваме независимост, пазиха закона и реда и победиха тиранията”, пише Кайл. Снайперистът обяснява и своя избор за въоръжаване в различни ситуации.

Крис Кайл напуска американската армия през 2009 г. след 10 години служба и 4 мисии в Ирак. Там той си спечели репутацията на един от най-ефективните снайперисти със 150 жертви. Той беше убит на стрелбище в Тексас в началото на февруари, докато заедно с негов приятел помагали на по-млад войник да се пребори с пост-травматичния стрес след завръщане от мисия. Кайл беше на 38 години.

Свързани заглавия
Крис Кайл писал нова книга, преди да бъде убит
Брадли Купър ще играе Крис Кайл във филма по „American Sniper”
Убит е авторът на „American Sniper”

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …