Начало / България / Два бестселъра на Стивън Хокинг се продават със 70% отстъпка в „Хеликон“

Два бестселъра на Стивън Хокинг се продават със 70% отстъпка в „Хеликон“

Две от най-известните книги на астрофизика Стивън Хокинг – „Вселената в орехова черупка“ и „Върху раменете на гиганти“, вече се продават със 70%  отстъпка в „Хеликон“. Двете заглавия са дело на съвместната работа на издателства „Прометей“ и „Изток-Запад“. Коричната им цена е 50 лв., но в момента любопитните читатели могат да ги получат за по 14,95 лв. Промоцията е валидна до 11 април или изчерпване на количествата.

„Вселената в орехова черупка“ е взела заглавието си от прочута фраза от шекспировата трагедия „Хамлет“. Тя е своеобразно продължение на една от основните книги в творчеството на Хокинг „Кратка история на времето“. С достъпен, а често и игрив стил той дава напътствия, докато се мъчи да разгадае тайните на Вселената – от свръхгравитацията до свръхсиметрията, от квантовата теория до М-теорията, от холографията до дуалността. Отвежда ни в безлюдните предели на науката, където новите теории на суперструните и р-браните може би ще запълнят последните празни места в пъзела. И ни позволява да надникнем зад сцената на едно от най-вълнуващите интелектуални приключения, когато се стреми „да комбинира теорията на Айнщайн за относителността и идеята на Ричард Файнман за многочислените истории в една завършена и обединена теория, която ще опише всичко, случващо се във Вселената“. Множеството цветни илюстрации помагат това пътуване да бъде по-ясно възприемано и го превръщат в една сюрреалистична страна на чудесата, където частиците и струните се движат в единадесет измерения, където черните дупки се изпаряват, изчезват и отнасят със себе си своята тайна и където първичното космическо семе, от което е поникнала нашата Вселена, е представлявало всъщност едно орехче.

„Вселената в орехова черупка“ е жизненоважно четиво за всички хора, стремящи се да разберат Вселената, в която живеем.

„Върху раменете на гиганти“ дава отговори на въпроси като „Какви природни закони управляват космоса?“,  „Как се движат планетите?“, „Какво ги задържа в орбита?“ и др.  Човечеството търси отговор на тези въпроси от хиляди години и ги получава от дръзки и проникновени учени като Николай Коперник, Галилео Галилей, Йоханес Кеплер, Исак Нютон и Алберт Айнщайн.

Стивън Хокинг е Лукасов професор по математика в Кеймбриджкия университет и има репутацията на най-блестящия физик теоретик след Айнщайн.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …