На фокус
Начало / България / Два бестселъра на Стивън Хокинг се продават със 70% отстъпка в „Хеликон“

Два бестселъра на Стивън Хокинг се продават със 70% отстъпка в „Хеликон“

Две от най-известните книги на астрофизика Стивън Хокинг – „Вселената в орехова черупка“ и „Върху раменете на гиганти“, вече се продават със 70%  отстъпка в „Хеликон“. Двете заглавия са дело на съвместната работа на издателства „Прометей“ и „Изток-Запад“. Коричната им цена е 50 лв., но в момента любопитните читатели могат да ги получат за по 14,95 лв. Промоцията е валидна до 11 април или изчерпване на количествата.

„Вселената в орехова черупка“ е взела заглавието си от прочута фраза от шекспировата трагедия „Хамлет“. Тя е своеобразно продължение на една от основните книги в творчеството на Хокинг „Кратка история на времето“. С достъпен, а често и игрив стил той дава напътствия, докато се мъчи да разгадае тайните на Вселената – от свръхгравитацията до свръхсиметрията, от квантовата теория до М-теорията, от холографията до дуалността. Отвежда ни в безлюдните предели на науката, където новите теории на суперструните и р-браните може би ще запълнят последните празни места в пъзела. И ни позволява да надникнем зад сцената на едно от най-вълнуващите интелектуални приключения, когато се стреми „да комбинира теорията на Айнщайн за относителността и идеята на Ричард Файнман за многочислените истории в една завършена и обединена теория, която ще опише всичко, случващо се във Вселената“. Множеството цветни илюстрации помагат това пътуване да бъде по-ясно възприемано и го превръщат в една сюрреалистична страна на чудесата, където частиците и струните се движат в единадесет измерения, където черните дупки се изпаряват, изчезват и отнасят със себе си своята тайна и където първичното космическо семе, от което е поникнала нашата Вселена, е представлявало всъщност едно орехче.

„Вселената в орехова черупка“ е жизненоважно четиво за всички хора, стремящи се да разберат Вселената, в която живеем.

„Върху раменете на гиганти“ дава отговори на въпроси като „Какви природни закони управляват космоса?“,  „Как се движат планетите?“, „Какво ги задържа в орбита?“ и др.  Човечеството търси отговор на тези въпроси от хиляди години и ги получава от дръзки и проникновени учени като Николай Коперник, Галилео Галилей, Йоханес Кеплер, Исак Нютон и Алберт Айнщайн.

Стивън Хокинг е Лукасов професор по математика в Кеймбриджкия университет и има репутацията на най-блестящия физик теоретик след Айнщайн.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …