Начало / Свят / Харпър Лий към журналист: Махай се!

Харпър Лий към журналист: Махай се!

Харпър Лий отговори многозначително на журналист, който изразил съмнение в нейното здраве, съобщи huffingtonpost.com. След като той й изпратил писмо, в което спекулирал с това дали не е използвана от издателите заради напредналата си възраст, тя му върнала кратък отговор: „Махай се!“, и подпис. Припомняме, че миналия месец стана ясно, че Лий ще публикува нова книга след „Да убиеш присмехулник“ – „Go Set a Watchman“.

88-годишната Харпър Лий е доста повече в светлината на прожекторите през последно време, отколкото би искала. През февруари беше съобщено, че авторката на класиката „Да убиеш присмехулник“ ще публикува нова книга тази година – „Go Set a Watchman“ – 65 години след излизането на единствения й досега роман. Напредналата възраст на Лий предизвика много спекулации дали тя е в добро здраве и дали наистина има желание да публикува нов роман след толкова години. Както е известно, авторката страни от медиите през целия си живот.

След много неуспешни опити да разговаря с Лий в старческия дом в Монровил, Алабама, където тя живее, журналистът от Al.com Конър Шийтс й написал дълго писмо, в което обяснил за спекулациите. Категоричният отговор го уверил, че Лий е напълно със здравия си разум.

„Надявах се, че тя ще потвърди, че контролира събитията около публикуването на „Go Set a Watchman“ и е наясно какво се случва. Надявах се да разсее съмненията. Точно така се и случи. По всичко изглежда, че Харпър Лий е напълно с всичкия си и е запазила нагласата си към представителите на медиите. Дори подписът й е със същия почерк, който съм виждал толкова пъти в миналото“, казва Шийтс.

Това е първият директен отговор на Лий към пресата след излизавено на информацията за предстоящата публикация на „Go Set a Watchman“. Книгата е писана преди „Да убиеш присмехулник“, но действието се развива след събитията в известното заглавие.

Свързани заглавия
Харпър Лий е „наранена и унижена“ от спекулациите, че е подведена да публикува „Go Set a Watchman“

Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Продажбите на „Да убиеш присмехулник“ скочиха с 6 600%

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Go Set a Watchman“ на Харпър Лий въодушеви социалните мрежи

„Да убиеш присмехулник“ тук

Прочетете още

197005_b

„И страж да бди на пост“ вече е в книжарниците

Дългоочакваното продължение на превърналия се в съвременна класика роман на Харпър Лий „Да убиеш присмехулник“ …