Начало / Свят / 11-годишно момче е изключено от училищни празненства заради „Петдесет нюанса сиво“

11-годишно момче е изключено от училищни празненства заради „Петдесет нюанса сиво“

11-годишно момче беше изключено от училищните празненства по случай Деня на книгата в Обединеното кралство, защото се облякло като Крисчън Грей от бестселъра на Е Л Джеймс „Петдесет нюанса сиво“, съобщи „Индипендънт“. Лиъм Скоулс от училището „Sale High School“ се появил със сив костюм, със загладена назад черна коса, връзки в ръка и маска домино.

Никола Скоулс, майка на ученика, получила обаждане от неговите учители, които я информирали, че детето не може да участва в празненствата, нито да се снима на общата снимка на класа си. Тя публикува снимка на сина си в „Туитър“ и заяви, че не разбира какъв е проблемcj с Лиъм, при положение, че учителяj му е облечен като главния герой от сериала „Декстър“, който е сериен убиец.

„Не разбирам защо сексът да е по-обиден от убийството. Дори не става въпрос за начално училище. Книгата и филмът са навсякъде и е глупаво да се мисли, че учениците не виждат и не са наясно с това. „Петдесет нюанса сиво“ е една от най-популярните книги през последните години. Връзките, които Лиъм носеше, не можеха да се увият и около китките му – толкова малки бяха. В същото време учителят му се облича като сериен убиец, а други носят играчки оръжия. Толкова ли лош родител съм, че му позволявам да се облече като персонаж, който е показван на всяка една медийна платформа по света?“, коментира Никола Скоулс.

11-годишният Лиъм заяви, че вероятно хората намират съдържанието на книгата за неподходящо за училищни мероприятия, но той е искал просто да се пошегува. От „Sale High School“ засега отказват коментар.

Денят на книгата в цял свят се отбелязва на 23 април. В Обединеното кралство обаче той се чества на 6 март, за да не съвпадне с Великденските празници следващия месец.

Свързани заглавия
Втората и третата част от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ също ще бъдат филмирани

Трилогията „Петдесет нюанса сиво” тук

Фото: twitter.com

Прочетете още

23-April-A3

Да почетем заедно в Деня на книгата

 На един съзидателен пролетен празник ви каним Прочит с почит – така можем да наречем …