Начало / Критика / Джефри Арчър обвини „Боливуд“ в плагиатство

Джефри Арчър обвини „Боливуд“ в плагиатство

Известният писател Джефри Арчър обвини „Боливуд“ в плагиатство, съобщи hollywoodreporter.com. Той говори пред индийския вестник „DNA“ и обвини местните филмови студия, че крадат мотиви от книгите му. Арчър е в страната на промоционално турне по повод публикуването на последния му роман, „По-силно от меча“, част от поредицата „Хрониките на Клифтън“.

Британският автор даде за пример романтичната комедия „Ladies Vs Ricky Bahl“, която била вдъхновена от романа му „Нито пени повече, нито пени по-малко“ от 1976 г. Арчър спомена също така „Khudgarz“, който бил адаптация на бестселъра му от 1979 г., „Каин и Авел“. Попитан дали „Холивуд“ ще адаптира скоро негова книга на големия екран, авторът отговори:

„Забравете за „Холивуд“, вижте вашия „Боливуд“. Това са банда крадци, които откраднаха от няколко мои книги“. Той допълни: „Хората си мислят, че след като са продадени 50 милиона копия от мои книги в Индия, трябва да напиша индийски роман, но това няма да се случи. Писателите трябва да пишат за среди, които познават, в противен случай писането им ще пострада. И въпреки това – в следващата част от „Хрониките на Клифтън“ ще има 8 глави, действието в които ще се развива в Мумбай.“

Писателят сподели, че работи върху адаптирането на първа част от бестселър поредицата му, „Времето ще покаже“, на големия екран. Той коментира:

„Готови сме със сценария, бюджета и актьорския състав. Не, няма да ви кажа имена! Предстоят срещи с няколко студия в „Холивуд“, които искат проекта. Сега си търся индийски партньор. И нямам предвид някой второкласен идиот от „Боливуд“, който си мисли, че е звезда, но не е. Какво да ви кажа, случвало ми се е много пъти.“

Джефри Арчър е бивш политик. Той беше осъден на 4 години затвор през 2001 г. заради лъжесвидетелство.

Свързани заглавия
Джефри Арчър за битката с рака: Ставаш бебе отново

Джефри Арчър промотира четенето с нов сборник с разкази

Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър

Книги от Джефри Арчър тук

Фото: jeffreyarcher.co.uk

Прочетете още

maxresdefault (1)

Грета Гарбо напуска Холивуд чиста

Актрисата прекарва половин век в доброволно изгнаничество Малко са иконите от големия екран, които предпочитат …