Начало / Свят / Джефри Арчър за битката с рака: Ставаш бебе отново

Джефри Арчър за битката с рака: Ставаш бебе отново

Джефри Арчър сподели  в статия за британския таблоид „Дейли мейл“ как се е преборил с рака на простатата. Арчър разказа тежките физически и психически препятствия, които е трябвало да преодолее, за да продължи напред. 74-годишният писател и бивш политик трябвало да избере между редуцирана сексуална функция и по-кратък живот.

Арчър бил поставен пред дилема – по-ненадеждният метод за лечение – радиотерапия в продължение на 7 седмици, или операция, при която да бъде отстранен туморът. Хирургическата интервенция била извършена миналата година.

„Една от основните разлики е, че ако избереш операцията, повече не можеш да имаш деца. Възможно е да станеш и импотентен, макар с помощта на виагра проблемът до голяма степен да се решава. Първите 7 дни са ужасни – истински ад е да живееш с катетър. След това ставаш бебе отново – трябва да носиш памперс, за да не се страхуваш постоянно дали ще отидеш до тоалетна навреме и дали няма да намокриш килима и всичко останало по пътя. Като малко дете трябва да се научиш отново да се контролираш“, споделя авторът.

Арчър се възстановявал 6 седмици. Той съветва всеки мъж над 50 години да се преглежда редовно за подобни проблеми. Сега писателят подкрепя и различни организации за борба с рака на простата.

Джефри Арчър е английски писател, роден през 1940 г. Изявявал се е и като актьор и политик. Известен е със своите романи, които са в жанр крими/трилър. Много негови книги са преведени на български език. Сред тях „Шах и мат”, „Каин и Авел”, „Не бягай от съдбата си”, „Аферата „Ван Гог” и др.

Свързани заглавия
Джефри Арчър промотира четенето с нов сборник с разкази

Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър

Книги от Джефри Арчър тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …