Начало / Свят / Лиса Дженоува пише за болестта на Хънтингтън в новия си роман

Лиса Дженоува пише за болестта на Хънтингтън в новия си роман

Новият роман на Лиса Дженоува засяга болестта на Хънтингтън, съобщи adweek.com. Книгата е озаглавена „Inside the O’Briens“ и разказва историята на болния от дегенаривното заболяване полицай Джо О’Брайън. „Gallery Books“ ще издаде книгата на 7 април тази година.

Лиса Дженоува е известна с бестселъра си от 2007 г. „Все още Алис“, който засяга болестта на Алцхаймер. Книгата беше адаптирана на големия екран през 2014 г., а в главната роля брилянтно се представи актрисата Джулиан Мур. Тя получи награда „Оскар“.

„Болестта на Хънтингтън е дегенеративно генетично заболяване, което е нелечимо. Джо О’Брайън страда от него, а всяко от четирите му деца има 50% шанс да последва същата съдба. Една обикновена кръвна проба може да покаже много неща за живота им в бъдеще. 21-годишната Кейти трябва да осъзнае последиците, които може да има тази проба. Тя се опитва да осъзнае и как ще се промени живота й с влошаването на здравето на нейния баща“, се казва в прессъобщението за новата книга на Дженоува.

Лиса Дженоува е родена през 1970 г. Тя е невролог и писателка. На широката общественост е известна с романа си „Все още Алис“. Книгата се разпространява в 30 страни и е преведена над 20 езика, включително български. Други нейни заглавия са „Left Neglected“, „Love Anthony“.

Свързани заглавия
Романът „Все още Алис“ от Лиса Дженоува предписван на пациенти, страдащи от деменция

Лиса Дженоува: За много хора, заболели рано, пътят до поставянето на диагнозата “болест на Алцхаймер” е дълъг и невероятно изтощителен

„Все още Алис“ тук

Фото: lisagenova.com

Прочетете още

234

Матю Куик за „Добрият късмет на момента“, филмите, синхроничността и съдбата

Матю Куик е автор на седем изключително успешни романа, заедно с „Наръчник на оптимиста“, чиято …