Начало / Свят / Клубът за книги на Марк Зукърбърг се бори срещу страха от ваксини в САЩ

Клубът за книги на Марк Зукърбърг се бори срещу страха от ваксини в САЩ

Клубът за книги на основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг предприе стъпки срещу страха от ваксинация в САЩ, съобщи „Гардиън“. Четвъртият избор на литературния клуб на Зукърбърг в социалната мрежа е „On Immunity: An Inoculation“ от есеистката Юла Бис, която изследва страха на американците от ваксини в последно време. Изданието беше един от нехудожествените бестселъри на 2014 г.

Изборът идва само дни след като в САЩ беше обявена епидемия на дребна шарка, наричана още морбили, заради намаляващия брой семейства, които ваксинират децата си срещу вируса. В профила си Зукърбърг обясни, че книгата засяга „важна и актуална тема“.

„Науката е категорична. Ваксините работят и са важни за здравето на всички в нашето общество. Книгата изследва причините, поради които много хора ги избягват и по пътя на логиката обяснава защо притесненията и съмненията са безпочвени. Виксините са ефективни и безопасни“, написа още той.

Марк Зукърбърг стартира клуба си за книги в началото на 2015 г. в опит да опровергае твърденията, че „Фейсбук“ пречи на хората да четат. Клубът набира популярност изключително бързо и вече си съперничи дори с този на Опра Уинфри. Досега на фокус в него са били заглавията „The End of Power“ от Мойзес Наим, „The Better Angels of Our Nature“ от Стивън Пинкър и „Gang Leader for a Day: A Rogue Sociologist Takes to the Streets“ от Судир Венкатеш.

Свързани заглавия
Марк Зукърбърг представи книга на Стивън Пинкър в литературния си клуб

Първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг е все още свободна за България

Тиражът на книга бе изчерпан за часове заради читателския клуб на Зукърбърг

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Прочетете още

jimstovall_orig

Незрящ автор се превърна във феномен

Джим Стовал докосва и мотивира с книгите си Продуцент и писател, американецът остава напълно сляп …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.