Начало / Свят / Нова книга на д-р Сюс излиза на американския книжен пазар

Нова книга на д-р Сюс излиза на американския книжен пазар

Нова книга на обичания детски писател д-р Сюс ще излезе на американския книжен пазар, съобщи thebookseller.com. Изданието ще бъде със заглавие „What Pet Should I Get?“ и ще е придружено с илюстрации. То разказва за дете, което си избира домашен любимец. Романът ще бъде публикуван от детския отдел на издателството „Random House“ на 28 юли.

Тиодор Сюс Гайзъл, както е името на писателя, почина преди близо 25 години, но към книгите му продължава да има голям интерес, особено в англоговорящия свят. Ръкописът е открит случайно в кутия със записки и скици на неговата съпруга, Одри Гайзъл. Във Великобритания творчеството на детския автор се издава от „HarperCollins“, но засега не се знае дали детската книжка ще излезе и там.

Д-р Сюс е псевдоним на американския писател, поет и художник Тиодор Гайзъл. Той е роден през 1904 г. Публикувал е общо 46 книги. По-известни са „The Cat in the Hat”, „Horton Hears a Who!”, „Fox in Socks”. Творчеството му е адаптирано на големия и малкия екран, както и на театралната сцена. На неговия рожден ден, 2 март, се отбелязва Деня на националното четене в САЩ. Умира през 1991 г.

Свързани заглавия
Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

5 житейски урока от детските книги на д-р Сюс

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …