Начало / Свят / Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Продължението на бестселър трилогията на Стиг Ларшон, „Милениум“, ще бъде публикувано поне в 35 държави, съобщи „Гардиън“. Романът, озаглавен „That Which Does Not Kill“ , ще дебютира на книжния пазар на 27 август. Автор е Дейвид Лагеркранц, който помогна за написването на автобиографията на шведската футболна звезда Златан Ибрахимович.

Лагеркранц завършил ръкописа си още през ноември 2014 г. Изданието ще бъде 500 страници и ще продължи историята на култовата антигероиня Лисбет Саландер. Авторът уверява, че се е придържал стриктно към света, изграден в романите на Ларшон. Книгата отново ще бъде микс между критика към социалните и политически проблеми и напрегнат криминален трилър.

„Това, което се опитах да направя, е да запазя митологията и света, съзадени от Стиг Ларшон. Лисбет не е поредният супергерой. Тя е страхотна не само заради качествата си. Много важно е нейното минало, неговия контекст“, сподели Лагеркранц.

Стиг Ларшон почина едва на 50 години през 2004 г. и не можа да доживее огромния успех на своята трилогия, съставена от романите „Мъжeтe, които мразеха жените“, „Момичето, което си играеше с огъня“ и „Взривената въздушна кула“, публикувани и на български език. Той е планирал да напише поне още 7 романа от серията „Милениум“. Продажбите надхвърлят 80 милиона копия в цял свят. Издателите от „Nordstedts“ очакват ефекта  на „That Which Does Not Kill“ да бъде сравним с този на „Шифърът на Леонардо“ от Дан Браун.

Свързани заглавия
Ще има продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон

Трилогията  „Милениум“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. *Which не е същото като Witch, моля ви. Потресаващо груба грешка.