Начало / Свят / Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Продължението на бестселър трилогията на Стиг Ларшон, „Милениум“, ще бъде публикувано поне в 35 държави, съобщи „Гардиън“. Романът, озаглавен „That Which Does Not Kill“ , ще дебютира на книжния пазар на 27 август. Автор е Дейвид Лагеркранц, който помогна за написването на автобиографията на шведската футболна звезда Златан Ибрахимович.

Лагеркранц завършил ръкописа си още през ноември 2014 г. Изданието ще бъде 500 страници и ще продължи историята на култовата антигероиня Лисбет Саландер. Авторът уверява, че се е придържал стриктно към света, изграден в романите на Ларшон. Книгата отново ще бъде микс между критика към социалните и политически проблеми и напрегнат криминален трилър.

„Това, което се опитах да направя, е да запазя митологията и света, съзадени от Стиг Ларшон. Лисбет не е поредният супергерой. Тя е страхотна не само заради качествата си. Много важно е нейното минало, неговия контекст“, сподели Лагеркранц.

Стиг Ларшон почина едва на 50 години през 2004 г. и не можа да доживее огромния успех на своята трилогия, съставена от романите „Мъжeтe, които мразеха жените“, „Момичето, което си играеше с огъня“ и „Взривената въздушна кула“, публикувани и на български език. Той е планирал да напише поне още 7 романа от серията „Милениум“. Продажбите надхвърлят 80 милиона копия в цял свят. Издателите от „Nordstedts“ очакват ефекта  на „That Which Does Not Kill“ да бъде сравним с този на „Шифърът на Леонардо“ от Дан Браун.

Свързани заглавия
Ще има продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон

Трилогията  „Милениум“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. *Which не е същото като Witch, моля ви. Потресаващо груба грешка.