Начало / Свят / Филип Пулман написа нов разказ за света на „Тъмните му материи”

Филип Пулман написа нов разказ за света на „Тъмните му материи”

Филип Пулман написа нов разказ, чието действие се развива в света на успешната му трилогия „Тъмните му материи”, съобщи „Гардиън”. Произведението е озаглавено „The Collectors” и разказва за миналото на главната отрицателна героиня, г-жа Колтър. Творбата се разпространява единствено в аудио формат.

Пулман написал разказа специално за компанията „Audible”, разпространител на аудио книги. Гласът в изданието е на британския актьор Бил Най. Произведението е достъпно за регистрираните на сайта на „Audible”. Пулман коментира:

„Винаги съм бил заинтригуван от г-жа Колтър. Тя е зла героиня, но се опитах да я покажа като по-млада жена, в по-различен контекст. Впоследствие реших да развия психологическия аспект на връзката между колекционирането на разни неща и алчността. Струва ми се интересно. Писането на разкази ми е много трудно. Досега съм писал само един или два, освен този. При романа имаш много повече пространство за експерименти, за да развиеш историята си. Когато работиш върху разказ всичко трябва да е много точно и ясно.”

Трилогията „Тъмните му материи” се състои от младежките романи „Северно сияние“ (1995 г.), „Острият кинжал“ (1997 г.) и „Кехлибареният далекоглед“ (2000 г.). Творбите са получили много награди и са бестселъри в цял свят. Разпространяват се в над 40 страни, включително България.

Свързани заглавия
Филип Пулман: Туве Янсон трябваше да получи Нобелова награда
Филип Пулман се включи в битката затворниците да получават книги
Филип Пулман: Незаконното сваляне от интернет е морална низост

Филип Пулман иска честно възнаграждение за писателите при наемане на е-книги от библиотеки
Филип Пулман: Приказките са жизненоважни за децата
Филип Пулман преработи приказки на братя Грим

Трилогията „Тъмните му материи“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …