Начало / Свят / Книга на Айн Ранд излиза за първи път догодина

Книга на Айн Ранд излиза за първи път догодина

Роман на Айн Ранд ще бъде публикуван за първи път догодина, съобщи npr.org. Става въпрос за творбата „Ideal“, написана през 1934 г. Ранд написала книгата, но не я харесала и решила да не я публикува. По-късно същата година тя я преработва в пиеса, която дебютира в Ню Йорк чак през 2010 г. Изданието ще излезе в първоначалната си форма на 7 юли 2015 г.

Ръкописът на „Ideal“ бил открит от Ричард Ралстън, издателски мениджър на Института на Айн Ранд. Ралстън попаднал на него докато дигитализирал архивите на известната авторка и философ. „The New American Library“, част от „Penguin Random House“, издават творчеството на Ранд дълги години. Именно те ще публикуват творбата на англоезичния книжен пазар.

„Ideal“ разказва за актрисата Кей Гонда, която е обвинена в убийство. Тя се среща с шестима от най-верните си фенове, за да търси помощ.

Айн Ранд е родена в Русия през 1905 г. Тя е най-важната фигура за движението Обективизъм. Най-известните й книги са „Изворът“ и „Атлас изправи рамене“, от които са продадени десетки милиони копия в цял свят. Умира през 1982 г. Творчеството и философията на Ранд продължават да се дискутират и днес.

Свързани заглавия
Айн Ранд: Целта на морала е не да страдаш и да умреш, а да те научи да се забавляваш и да живееш
Почина Барбара Брандън – биограф на Айн Ранд
Обама: Айн Ранд е за неразбрани тийнейджъри
Дефиницията на Айн Ранд за любовта

Книги от Айн Ранд тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …