Начало / Свят / Анализа Макинтош триумфира с литературната награда за ЛГБТ писатели

Анализа Макинтош триумфира с литературната награда за ЛГБТ писатели

Анализа Макинтош получи литературната награда „Green Carnation Prize“, която се дава за творби, дело на ЛГБТ писатели, съобщи thebookseller.com. Тя беше отличена за сборника си с полуавтобиографични разкази, „Any Other Mouth“. Това е дебютната книга на авторката.

Кейти Уелш, журналистка и председател на журито, заяви:

„Избирането на победител беше трудно, но накрая единодушно взехме решение, че това трябва да бъде суровият и безкомпромисен дебют на Анализа Макинтош. Постоянно говорихме за тази книга. Тя засяга проблеми като скръб, сексуалност, семейство, съзряване – които са едновременно универсални и много лични. Бяхме поразени колко добре са структурирани всички разкази.“

Анализа Макинтош е родена в Германия, но живее в Манчестър. Тя пише основно разкази, публикувани в различни издания в Обединеното кралство, но в момента работи и върху роман. Работи още като редактор в „The Editing Firm“ и преподава творческо писане в различни университети в Шотландия.

Наградата „Green Carnation Prize” („Зеленият карамфил“) беше основана през 2010 г. от писателя Пол Магс и журналиста и блогър Саймън Савидж. Първото й издание награждаваше само мъже хомосексуалисти, но от следващата година приза се отвори за цялото ЛГБТ общество.

Свързани заглавия
Андрю Соломон спечели наградата за ЛГБТ автори

Катрин Хол спечели „Зеленият карамфил”
Второ издание на конкурса за хомосексуални автори

Фото: anneliesemackintosh.com

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …