Начало / Свят / Излезе нова книга от Луи Замперини

Излезе нова книга от Луи Замперини

Нова книга от Луи Замперини е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Това е „Don’t Give Up, Don’t Give In“ – сборник със съвети и мъдрости от великия американец, чиято история беше популяризирана от биографията на Лаура Хиленбранд, „Несломен“, и нейната филмова адаптация, дело на Анджелина Джоли. Изданието е публикувано от „Dey Street Books“.

Замперини почина през юли тази година, на 97 години, и не успя да доживее публикацията на произведението си. Той обаче остава в историята като национален герой на САЩ и символ на американските ценности и непримиримостта.

Още много млад, Замперини става спортна звезда. След това обаче се сблъсква с невъобразими трудности – самолетът му е ударен по време на Втората световна война, след това трябва да оцелява над месец на лодка в Тихия океан. Впоследстие съдбата го отвежда в жесток японски военнопленнически лагер. Той може да се откаже безброй пъти, но решава друго – да преодолее всичко и да оцелее, каквато и да е цената.

След като е освободен, Замперини продължава да не може да избяга от приключенията. Сбива се с Франк Синатра, а веднъж е объркан за банков обирджия. В тази книга Замперини споделя какво е научил за успеха, преодоляването на житейски препятствия и волята за живот. Авторът споделя с читателя за връзката си с Бог, къде е тайната за винаги позитивната му нагласа и как намира сили винаги да преследва нови и нови върхове. Замперини преподава уроци за дълъг и пълноценен живот, които всеки може да приложи за себе си.

Свързани заглавия
Лаура Хиленбранд: Във всеки от нас има величие, но понякога е необходимо да бъдем в екстремни ситуации, за да го открием

„ProBook“ издава „Несломен” – книгата, която счупи рекордите

Излезе трейлър на филма по книгата за живота на Луи Замперини

Почина Луи Замперини, главен герой в книгата „Unbroken“ от Лора Хиленбранд

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …