На фокус
Начало / Свят / Майкъл Бонд е ужасен от мисълта, че друг писател може да пише за мечето Падингтън

Майкъл Бонд е ужасен от мисълта, че друг писател може да пише за мечето Падингтън

Писателят Майкъл Бонд заяви, че се ужасява само при мисълта, че е възможно друг автор да пише за неговия обичан детски персонаж, мечето Падингтън, съобщи thebookseller.com. Бонд вече се бил консултирал с адвокат, за да запази своя герой.

„Вече съм се консултирал със способен адвокат, за да бъдат предприети всички стъпки, които да попречат това да се случи. Доста е трудно. Ужасявам се от мисълта, че друг писател може да пише за Падингтън. Не вярвам на никого. Не мисля, че е правилно други да пишат за Джеймс Бонд, освен Ян Флеминг. Подобни герои са свещени“, каза Бонд.

Продължаването на приключенията на култови персонажи вече е разпространена практика. Антъни Хоровиц скоро публикува втора книга за Шерлок Холмс, а той ще напише роман и за агент 007. По-рано тази година Софи Хана пък съживи Еркюл Поаро.

Мечето Падингтън, известно с любовта си към сандвичите с мармалад, се появява на книжния пазар в далечната 1958 г.  В момента авторът на поредицата Майкъл Бонд е на 88 години.Филм за него предстои да тръгне в кината в САЩ на 28 ноември. Гласовете на персонажите ще бъдат озвучени от актьори като Бен Уишоу, Хю Бонвил, Джим Броудбент, Никол Кидман и др.

Свързани заглавия
Мечето Падингтън се завръща в нова книга
Мечето Падингтън е вече във Варна

Книгите за Мечето Падингтън тук

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …

Един коментар

  1. Разбираемо.