Начало / България / Мечето Падингтън е вече във Варна

Мечето Падингтън е вече във Варна

Мечето Падингтън от прочутата поредица на Майкъл Бонд пътува от 1958 година насам и непрекъснато, и навсякъде печели почитатели. Вече и във Варна неговите почитатели имат свой клуб в Алея на книгата, съобщи БГНЕС.

Учтивата пътуваща мечка от Тъмно Перу, със стара широкопола шапка, изтъркан куфар и дебело палто, обичаща сандвичи с мармалад, посрещаше дошлите на литературната алея, седнала върху своите книги. Не истинска, естествено, но голяма и плюшена.

Увлекателните истории за най-известната мечка в света след Мечо Пух, които излизат на български език от издателство „Агата – А“, станаха междувременно четири: „Мечето Падингтън“, „Отново за Падингтън“, „Падингтън идва на помощ“ и „Падингтън в чужбина“. Заради големия интерес, екипът на издателството реши да отвори поредния български клуб „Приятели на Мечето Падингтън“, този път във Варна.

Книгите за Падингтън са преведени на над 30 езика, включително и български, илюстрирани са от Пеги Фортнъм. Падингтън е винаги учтив, назовава хората с учтиви форми като „г-н“, „г-жа“ и „г-жица“ и много рядко по първо име. Той е член на семейство Браун, като по този начин пълното му име е Падингтън Браун.

„Мечето Падингтън. Истинската история на мечето от Тъмно Перу“ тук
„Отново за Падингтън. Класическите приключения на мечето от Тъмно Перу“тук
„Падингтън идва на помощ“ тук
„Падингтън в чужбина“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …