Начало / Свят / Майкъл Конъли със 17-и роман за детектив Хари Бош

Майкъл Конъли със 17-и роман за детектив Хари Бош

Пореден съспенс на Майкъл Конъли с култовия му персонаж детектив Хари Бош излезе на англоезичния пазар, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Романът е озаглавен „The Burning Room“ и е 17-и за детектива с мрачно минало и златно сърце. Книгата е издадена от „Little, Brown and Company“.

Хари Бош отново разследва убийство. Доказателства буквално не съществуват. Ситуацията е трудна дори за ветеран като него. Бош е затруднен и от факта, че за партньор му е назначена Лусия Сото – млада звезда в отдела, която обаче няма опит. Очаква се Бош да й предаде своя. Двамата напредват, но се оказва, че убийството е свързано с дълбоки политически и корупционни схеми.

Бош и Сото свързват убийството с друг неразплетен случай – смъртта на няколко деца при пожар преди 20 години. Детективите трябва да решат дали да оставят някои тайни заровени в миналото, или да продължат разследването с риск за живота си.

Йеронимус „Хари“ Бош е представен на читателите от Конъли през 1992 г. с книгата „Черното Ехо“. Той е кръстен на брабантския художник Йеронимус Бош, творил през XV и XVI век. Много от трилърите за Бош са преведени на български език.

Свързани заглавия
Любимите 10 книги на Майкъл Конъли
„Амазон“ ще излъчи сериал за героя на Майкъл Конъли, Хари Бош

Майкъл Конъли: Остарях заедно с Хари Бош. Ще се намразя, ако го убия

Книгите на Майкъл Конъли тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …