Начало / Свят / „Амазон“ ще излъчи сериал за героя на Майкъл Конъли, Хари Бош

„Амазон“ ще излъчи сериал за героя на Майкъл Конъли, Хари Бош

Повече от 20 години след публикуването на първия роман за Хари Бош, героят на Майкъл Конъли най-накрая ще оживее на екрана, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. „Амазон“ ще излъчи онлайн сериал за популярния персонаж. Сериалът, озаглавен „Bosch“, беше избран след огромния интерес към пилотния епизод, който беше излъчен на сайта на компанията.

Все още не се знае кога официално „Bosch“ ще стартира. Сериалът ще бъде базиран на 3 романа на Конъли – „Блондинка в бетона“, „Град от кости“ и „Ехо парк“. В ролята на детектива Бош ще бъде Тайтъс Уеливър. Епизодите ще могат да се гледат на сайта на „Амазон“.

Майкъл Конъли коментира:

„Толкова съм развълнуван. Нямаше да има сериал, ако не бяха феновете, които гледаха, оценяваха високо и споделяха пилотния епизод. Благодаря ви много. Досега имаше много опити за филмиране, много сценарии бяха написани, някои от носители на „Оскар“-и. Нищо така и не се получи. А Хари е в книжарниците вече над 2 десетилетия. Обикновено даваш на „Холивуд“ правата и се надяваш на най-доброто. Нямаш участие в проекта, освен за реклама и някоя консултация. Ако нещата не се получат, имаш извинение. Аз обаче не можех да позволя това да се случи, защото нося отговорност още от първия ден“.

Свързани заглавия
Майкъл Конъли: Остарях заедно с Хари Бош. Ще се намразя, ако го убия

Книгите на Майкъл Конъли тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …