Начало / Свят / Мексикански адвокат постави световен рекорд за най-голяма колекция със сувенири от поредицата за Хари Потър

Мексикански адвокат постави световен рекорд за най-голяма колекция със сувенири от поредицата за Хари Потър

Мексикански адвокат е притежател на най-голяма колекция с вещи и сувенири, свързани с поредицата на Дж. К. Роулинг за Хари Потър, съобщи comicbook.com. 37-годишният Манахем Ашер Силва Варгас притежава 3 097 артикула.  Предишната най-голяма подобна колекция съдържаше едва 807 артикула, което прави преднината на Варгас смазваща.

На адвоката му отнело над 14 години, за да събере колекцията. Тя изпълва 2 стаи и съдържа всичко – от магически пръчки, през умалени фигури играчки до летящи метли и шалчета на всеки от домовете в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. Постижението е записано в Книгата за рекорди на Гинес

Варгас не започнал с идеята да прави огромна колекция. Скоро обаче манията го завладяла и той се посветил на това свое хоби. Мексиканецът обаче признава, че е направил и своите жертви, за да събере всички артикули.

„Когато колекцията ми започна да не се побира в една стая, реших, че трябва да я приема вече на сериозно. Тя се оказа благословия, но и проклятие. Заплати, бонуси… Всичко отиваше за нея.“, споделя той.

Свързани заглавия
Дж. К. Роулинг публикува кратка биография на неизвестен персонаж от поредицата за Хари Потър

Дж. К. Роулинг изпрати писмо от името на Дъмбълдор на оцеляла след престрелка в Тексас
Хората, които са подходящи за властта, никога не я търсят (Хари Потър на 34)
Дж. К. Роулинг написа нов разказ за Хари Потър

Книгите за Хари Потър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …