Начало / Свят / Дж. К. Роулинг изпрати писмо от името на Дъмбълдор на оцеляла след престрелка в Тексас

Дж. К. Роулинг изпрати писмо от името на Дъмбълдор на оцеляла след престрелка в Тексас

Дж. К. Роулинг изпратила писмо от името на известния си персонаж Албус Дъмбълдор на 15-годишната Касиди Стей, съобщи британският „Телеграф“. Касиди е единствената оцеляла от своето семейство след престрелка в Тексас на 9 юли тази година. Въоръжен мъж откри огън и уби нейния баща, Стивън (39), майката Кейти (34), братята й Брайън (14) и Зак (4), както и сестрите й Емили (9) и Ребека (7) . Куршумът, предназначен за нея, уцелва нейния пръст и одрасква черепа й. Само 3 дни по-късно Касиди цитира пасаж от третата книга от поредицата за Хари Потър на погребението на своите близки.

Там тя цитира думите, изречени от Албус Дъмбълдор на Хари Потър в третата част от серията, „Хари Потър и затворникът от Азкабан“: „Щастието може да бъде намерено, дори в най-мрачните времена, стига човек да светне лампата“. Постъпката й дълбоко трогва останалите присъстващи. Впоследствие стартира инициатива във „Фейсбук“, призоваваща писателката да се срещне с Касиди.

Роулинг е изпратила на момичето писмо от името на Дъмбълдор, написано на ръка и с пурпурно мастило. То е било придружено от магическа пръчка, документ за потвърждение за приемане в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“, както и копие от „Хари Потър и затворникът от Азкабан“ с автограф.

Говорители на авторката потвърдиха за изпратеното писмо, както и че е осъществен контакт между нея и 15-годишното момиче. Съдържанието на писмото остава в тайна. Засега не се знае дали Роулинг ще се срещне и лично с Касиди Стей.

Убиецът е Роналд Лии Хаскъл – бивш съпруг на лелята на Касиди. Той проникнал в къщата и стрелял по всички членове на семейството, които били там. Касиди се престорила на мъртва и по-късно се обадила в полицията. Хаскъл бил тръгнал към дома на нейните баба и дядо.

Книгите за Хари Потър тук

Фото: jkrowling.com

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …