На фокус
Начало / България / Поредицата „Смърт на брудершафт“ на Акунин ще бъде публикувана и на български

Поредицата „Смърт на брудершафт“ на Акунин ще бъде публикувана и на български

Популярната в Русия поредица на Борис Акунин „Смърт на брудершафт“ ще бъде публикувана и на български, съобщи издателство „Еднорог“. Серията се състои от десет романа, всеки един издържан в духа на различен кинематографичен жанр – трагедия, мелодрама, екшън, мистерия. Действието е съсредоточено върху непрестанното съперничество между руското и германското разузнаване по време на Първата световна война. Двамата основни  герои на поредицата са Алексей Романов и Зеп фон Теофелс. Цикълът е наречен условно „роман-кино”.

До дни в книжарниците ще бъде първото издание, включващо два романа – „Младенецът и дяволът” и „Мъката на разбитото сърце”.

„Мъката на разбитото сърце” е роман-мелодрама, в която младши сержантът Алексей Романов, отзован от фронтовата линия, след като е бил ранен, взема участие в секретна мисия в Швейцария, където руското разузнаване се опитва да неутрализира „търговец на информация”. Както винаги при Акунин, водевилът се преплита със сериозни разсъждения, напрежението и убийствата се редуват със смях и любов.

В „Младенецът и дяволът” е в стила на комедията. Германски шпионин се опитва да открадне плановете на бъдещите руски военни операции, когато млад студент от Санкт Петербург внезапно се намесва и обърква всичките му планове.

Борис Акунин е един от псевдонимите на Григорий Чхартишвили. Бил е заместник главен редактор на списание „Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната „Антология на японската литература”, председател на мегапроекта „Пушкинска библиотека”. През 1998 г. Акунин започва реализацията на своя литературен проект“Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман. За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (“Aзaел”, „Статски съветник”, „Турски гамбит”). Неговите блестящи исторически мистериии от поредиците „Приключенията на Ераст Фандорин”, „Приключенията на сестра Пелагия” и „Приключенията на магистъра” възвръщат доброто име на популярната литература. През 2000 г. Акунин е обявен за писател на годината в Русия, номиниран е за наградата „Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия и други страни.

Свързани заглавия

Борис Акунин напуска Русия заради Путин

Борис Акунин: Владимир Путин вече няма избор

Акунин: Докато в Русия има политически затворници, не мога да бъда с Путин в една стая

Борис Акунин за случая с „Пуси райът“: Чувствам отвращение

Руски писатели измислиха как да протестират срещу Путин

Акунин написа първия си сериозен роман

Акунин обяви, че ще се филмира „Диамантената колесница”

Писателите Биков и Акунин са готови да се срещнат с Путин

Зад Ана Борисова и Анатолий Брусникин се криел Акунин

Книги от Борис Акунин тук

Прочетете още

107417807-1716301278675-GatesSummer2024

Книги и сериал препоръча за лятото Бил Гейтс

Прави го вече много години 68-годишният съосновател на „Майкрософт“ е известен с това, че чете …