Начало / Свят / Бил О’Райли: Джордж Патън е убит от руските тайни служби

Бил О’Райли: Джордж Патън е убит от руските тайни служби

Противоречивият генерал от армията на САЩ Джордж Патън е убит от руските тайни служби. Това твърди Бил О’Райли в новата си книга, която е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Тя е озаглавена „Killing Patton” (Да убиеш Патън) и отново е написана в партньорство с Мартин Дъгард. Техните книги „Да убиеш Исус“, „Да убиеш Кенеди“ и „Да убиеш Линкълн“ се превърнаха в бестселъри и се очаква и тази да не бъде изключение. Издателство е „Henry Holt“.

Творбата се концентрира върху последните няколко месеца от Втората световна война и смъртта на Патън в автомобилна катастрофа през 1945 г. От тогава досега са били обсъждани безброй теории на конспирацията, засягащи смъртта на генерала. Макар признанията за неговите заслуги на фронта, Патън често прави изказвания, засягащи СССР, които са в разрез с външната политика на САЩ. Неговата открита и категорична позиция му печели врагове както сред чужди, така и сред свои.

О’Райли вярва, че знае как е убит Патън. Той преживява въпросната катастрофа, но умира 12 дни по-късно. Авторът е на мнение, че руските тайни служби са го отровили в болницата заради критиките му към СССР и комунистическия режим. О’Райли иска САЩ да възобновят разследването на смъртта на генерала и да открият истината.

Правата за екранизиране на предните книги на телевизионния водещ  бяха взети от „National Geographic Channel“, но О’Райли се надява този път с адаптацията да се заеме „Холивуд“.

Свързани заглавия
Следващата книга на Бил О’Райли ще бъде „Killing Patton”

„Да убиеш Исус” от Бил О’Райли и Мартин Дъгард (анотация)

„Да убиеш Исус“ – новият хит на авторите на „Да убиеш Кенеди“, излиза и у нас

„Да убиеш Кенеди” – най-четената книга за най-загадъчното покушение на ХХ век

Книги от Бил О’Райли тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …