Начало / Свят / Нова биография разкрива шокиращи детайли от личния живот на Тенеси Уилямс

Нова биография разкрива шокиращи детайли от личния живот на Тенеси Уилямс

Нова биография разкрива шокиращи детайли от личния живот на един от най-признатите и противоречиви драматурзи – Тенеси Уилямс, съобщи „Индипендънт“. Творбата е озаглавена „Tennessee Williams: Mad Pilgrimage of the Flesh“ и вече е на англоезичния книжен пазар. Автор е критикът на „The New Yorker“ Джон Лар. Произведението е публикувано от „W. W. Norton & Company“.

Подробната биография на Лар разкрива информация за враждите в семейството на драматурга, неговото постоянно чувство за вина, възходите и паденията в кариерата му, неговата сексуалност и афери и дори корупционните схеми, в които беше замесена агенцията, която държи правата върху неговото творчеството.

Живо е описана фамилията на Уилямс, оказала голямо влияние върху него и творбите му. Неговият жесток баща Корнелиус, пуританската му и властна майка Едуина, неговата сестра Роуз, която страдала от шизофрения и е подложена на лоботомия на 33-годишна възраст. Образите, обрисувани от автора, правят така, сякаш читателя вижда прожектиран на лента живота на драматурга, написал произведения като „Трамвай желание“ и „Котка върху горещ ламаринен покрив“.

След няколко неуспешни връзки с жени, Тенеси Уилямс приема своята хомосексуалност. Книгата разказва за аферите му с Панчо Гонсалес, служител в хотел от мексикански произход  и актьора Франк Мерло. Лар изследва връзките на Уилямс и описва тяхното влияние върху неговото творчество. Той показва и взаимоотношенията на драматурга със знаменити личности като Елия Казан, Марлон Брандо, Бети Дейвис и др.

Тенеси Уилямс е американски драматург и писател, роден през 1911 г. Професионалната му кариера започва през 30-те години на миналия век. Той е автор на пиеси като „The Rose Tattoo”, за която получава награда „Тони” и „Трамвай Желание”, за която има „Пулицър”. Смятан е за един от класиците на американския театър. Умира през 1983 г.

Свързани заглавия
Разказ на Тенеси Уилямс излезе след 80 години

Тенеси Уилямс: Всички сме опитни прасета в лабораторията на Бог
Тенеси Уилямс наричал колегите си „вампири”, става ясно в нова биография

Книги от Тенеси Уилямс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …