Начало / Свят / Следващата книга на Бил О’Райли ще бъде „Killing Patton”

Следващата книга на Бил О’Райли ще бъде „Killing Patton”

Бил О’Райли, автор на бестселърите „Да убиеш Исус” и „Да убиеш Кенеди”, ще продължи своята известна поредица, съобщи „USA Today”. Следващата му книга ще бъде „Killing Patton” (Да убиеш Патън), в която той ще пише за противоречивия американски генерал Джордж Патън. Творбата ще бъде на американския книжен пазар от 23 септември, публикувана от „Henry Holt”.

Водещият във „Fox News”, който пише заедно с Мартин Дъгард, ще се концентрира върху последните няколко месеца от Втората световна война и смъртта на Патън в автомобилна катастрофа през 1945 г. От тогава досега са били обсъждани безброй теории на конспирацията, засягащи смъртта на генерала. Макар признанията за неговите заслуги на фронта, Патън често прави изказвания, засягащи СССР, които са в разрез с външната политика на САЩ.

О’Райли, който има книга от този характер и за Ейбрахам Линкълн, коментира:

„Като завършил история и бивш учител, винаги съм бил заинтригуван от Патън. Неговата роля във Втората световна война и неговата вярност не могат да бъдат поставяни под съмнение, но е имал и своите врагове. В крайна сметка е платил затова, че е бил този, който е – а именно Джордж Патън”.

Бил О’Райли, роден през 1949 г., е сред най-влиятелните американски журналисти. С много висок рейтинг е предаването му „Факторът О’Райли“. Завършил е история, журналистика и публична администрация. Публикувал е много книги, но най-голяма популярност постига с историческите си произведения „Да убиеш Линкълн”, „Да убиеш Кенеди” и „Да убиеш Исус”.

Свързани заглавия
„Да убиеш Исус” от Бил О’Райли и Мартин Дъгард (анотация)

„Да убиеш Исус“ – новият хит на авторите на „Да убиеш Кенеди“, излиза и у нас

„Да убиеш Кенеди” – най-четената книга за най-загадъчното покушение на ХХ век

Книги от Бил О’Райли тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …