Начало / Свят / Излезе сборник с разкази от Маргарет Атууд

Излезе сборник с разкази от Маргарет Атууд

Нов сборник с разкази от Маргарет Атууд излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е със заглавие „Stone Mattress“ и е публикувана от „Nan A. Talese“. Произведението включва 9 разказа и е първият подобен сборник на Атууд от 2006 г., когато тя публикува „Moral Disorder“.

В повечето разкази главни действащи лица са жени, които са имали тежка съдба като момичета, но триумфират в живота като възрастни. С типичния си стил Атууд засяга теми като романтични взаимоотношения, вродени дефекти, предразсъдъци в обществото, воля за живот. В тази книга се ясно се вижда влиянието върху авторката на фигури като Робърт Луис Стивънсън, Дафни дю Морие и Артър Конан Дойл. Творбата носи духа на успешния роман „Наричаха я Грейс“.

Маргарет Атууд е канадска писателка, поетеса и литературен критик, родена през 1939 г. Тя е една от най-награждаваните съвременни писателки – печелила е призовете „Arthur C. Clarke Award”, „Букър”, „Prince of Asturias” и др. Пише основно за социални проблеми, пречупени през призмата на научната фантастика. Българският читател я познава от книгите „Одисеята на Пенелопа”, „Слепият убиец” и „Наричаха я Грейс”.

Свързани заглавия
Заравят следващата книга на Маргарет Атууд за 100 години
Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран трилогия на Маргарет Атууд

Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

Най-важните антиутопии

Маргарет Атууд: Ние сме историите, които разказваме

Маргарет Атууд и Джойс Карол Оутс почетоха Дорис Лесинг

Книги от Маргарет Атууд тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …