Начало / Свят / Новооткрити писма на Джак Керуак отиват на търг

Новооткрити писма на Джак Керуак отиват на търг

Новооткрити писма на Джак Керуак ще бъдат изложени на търг, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Те представляват кореспонденция на известния американски писател с неговия приятел от детството, Джордж Дж. Апостолос. Търгът ще се проведе на 16 ноември от бостънската аукционна къща „Skinner“.

Общо става въпрос за 17 пълни писма, 2 пощенски марки и 7 фрагмента. Керуак е писал на пишеща машина. Писмата, датиращи назад чак до 1939 г., показват наченки на стила, който впоследствие ще направи автора една от най-ярките фигури на бийтпоколението. Кореспонденцията е била притежание на Апостолос и е била открита от неговата дъщеря след смъртта му през 2010 г.

Все още не са уточнени всички детайли около търга, но се очаква наддаването за всяко писмо да започва от между 2 000 и 5 000 долара.

Джак Керуак е американски писател, поет и художник, роден през 1922 г. Той е икона на бийтпоколението и е един от ключовите автори в американската литература. Най-известните му творби са „По пътя” и „Бродягите на дхарма”. Умира през 1969 г. от цироза на черния дроб, причинена от дълги години злоупотреба с алкохол.

Свързани заглавия
Джак Керуак: Живей, пътувай, рискувай, бъди благодарен и не съжалявай!

Чуйте как Джак Керуак говори за бийтпоколението
Навършиха се 90 години от рождението на Джак Керуак
Джак Керуак молил Брандо да направят филм от „По пътя”

36-метровият оригинал на „По пътя” е изложен в Париж

Книги от Джак Керуак тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …