Начало / Свят / Одри Нифнегър пише продължение на „Пътешественикът във времето и неговата жена“

Одри Нифнегър пише продължение на „Пътешественикът във времето и неговата жена“

Писателката Одри Нифнегър пише продължение на своя бестселър „Пътешественикът във ремето и неговата жена“, съобщи thebookseller.com. Това разкри тя в своя лекция на Световната конвенция за научна фантастика в Лондон. Нифнегър работи едновременно върху 2 книги – продължението и роман със заглавие „The Chincilla Girl in Exile“.

„Пътешественикът във времето и неговата жена” е дебютната творба на Нифнегър, публикувана през 2003 г. Тя разказва любовната история между жена и мъж с генетично заболяване, което му позволява да пътува във времето без да го иска. Книгата беше адаптирана на големия екран през 2009 г., с участието на Ерик Бана и Рейчъл Макадамс. Романът е преведен и на български език.

„Аз пиша бавно. Не знам дали забелязвате, но не мога да пускам нов роман на всеки 2 седмици. В момента работя върху два различни романа и те се захранват един друг. Единият е продължението на „Пътешественикът във времето и неговата жена“. Другият, който пиша от толкова отдавна, е „The Chincilla Girl in Exile“. Той е за 9-годишно момиче, което има патологично окосмяване. Продължението е по-трудна задача, защото трябва да следвам стъпките на първата книга и в същото време да не напиша същото произведение“, сподели Нифнегър.

Одри Нифнегър е американска писателка и художничка, родена през 1963 г. Най-известната й книга е „Пътешественикът във времето и неговата жена“. Публикувала е общо 3 романа, също така разкази и комикси. Професор е по творческо писане в „Columbia College Chicago“.

Свързани заглавия
„Пътешественикът във времето и неговата жена” най-накрая в е-формат
Наградите „Хюго“ бяха раздадени

„Пътешественикът във времето и неговата жена“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …