Начало / Свят / „Пътешественикът във времето и неговата жена” най-накрая в е-формат

„Пътешественикът във времето и неговата жена” най-накрая в е-формат

10 години след публикуването на своя роман „Пътешественикът във времето и неговата жена” Одри Нифнегър оторизира пускането му в е-формат, съобщи „Гардиън”. Припомняме, че творбата излезе през 2003 г. и се превърна в хит. Въпреки натиска от издатели, авторката искаше тя да съществува само в печатен вариант.

Сега обаче Нифнегър е променила мнението си, като ще заложи на новия разпространител на е-книги „Zola Books”. Тя сподели, че е отказала 30 предложения, преди да избере „Zola Books”, защото те са обещали да разпространяват книгата в партньорство с независимите книжарници. Към изданието, което ще излезе по-късно тази година, ще бъде включен и откъс от 30 страници от продължението на книгата, върху което Нифнегър още работи.
Писателката коментира:

 „Не мисля, че е-книгите трябва да бъдат заличители на печатните. Светът на печатните издания не трябва да се страхува. Книгите стават все по-красиви и аз съм спокойна за тях. Нещата не са добре в момента, но проблемите са ясни. Много хора, с добри сърца, работят, за да възстановят баланса. Читателите се нуждаят от книги. Докато пазим общността и екосистемата, в която всеки зависи от другите, всичко ще бъде наред”.

„Пътешественикът във времето и неговата жена” разказва любовната история между жена и мъж с генетично заболяване, което му позволява да пътува във времето без да го иска. Книгата беше адаптирана на големия екран през 2009 г., с участието на Ерик Бана и Рейчъл Макадамс.

„Пътешественикът във времето и неговата жена” беше публикуван на български през 2006 г., но не е достъпна вече в книгажарниците.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …