Начало / България / „В сърцето на Афродита“ с премиера в Хеликон Бургас

„В сърцето на Афродита“ с премиера в Хеликон Бургас

Актрисата Росица Данаилова, сестра на Стефан Данаилов, ще представи сама своята биография „В сърцето на Афродита“. Албумът, с автор Румяна Емануилиду, ще има премиера на 26 август от 18 ч. в „Хеликон“ Бургас.

„Красива е и в достолепната си възраст. А когато говори за театър и ролите си в него и в киното, Росица Данаилова придобива почти величествена осанка. От върха на годините, от пиадестала на театралната история и слава, тя иска да извика и изговори спомените за всички партньори, артисти и режисьори, кимири и роли“, казва в книгата си Емануилиду.

Росица Данаилова е родена на 26 ноември 1933 г. в София. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, а след това следва докторантура в Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург. Има над 150 роли в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас, Сливен, Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър.

Омъжва се два пъти – първият път за Иван Кондов, а втория път за режисьора Константин Обрешков. Има две деца, Ламби Кондов, който също е актьор и Росица Обрешкова, която е режисьорка.

„В сърцето на Афродита. Оцелелите дневници“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …