Начало / България / Робърт Шекли с нов сборник на български

Робърт Шекли с нов сборник на български

Хуморът на класика във фентазито Робърт Шекли пак ще радва почитателите на жанра. На пазара у нас вече е сборникът „16 страховити истории“, издание на „Скайпринт“.

Цивилизация, която съществува зад огледалото, извънземни, самонастанили се в човешки дом, кутия с хора, попаднала на планета, населена с богове… това са само част от сюжетите на изтъкнатия американец, нашумял с „Недокоснат от човешки ръце“, „Крадец във времето“ или „Задай глупав въпрос“ и „Корпорация „Безсмъртие“.

С огромното си въображение и неповторимо чувство за хумор Шекли, който почина на 77-годишна възраст през 2005 г., се нарежда до имена във фентази литературата от ранга на Тери Пратчет и Роджър Зелазни. Той е автор на 15 романа и над 400 разказа. Голяма популярност има историята му „The Tenth Victim“ (1965) с участието на Марчело Мастрояни и Урсула Андерс. Любопитен факт за Шекли е, че се записва доброволец в армията веднага след гимназията, като служи по време на войната в Корея. Освен това е бил женен пет пъти, като се развежда четири пъти, а с последната успява само да се раздели.

„16 страховити истории“ тук

Книги от Робърт Шекли тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Elfriede-Jelinek

Писателка, която възмути света, навършва 75

Заклеймявана и обожавана, тя казва първа много истини на глас Елфриде Йелинек прави невъзможното през …