Начало / България / Робърт Шекли с нов сборник на български

Робърт Шекли с нов сборник на български

Хуморът на класика във фентазито Робърт Шекли пак ще радва почитателите на жанра. На пазара у нас вече е сборникът „16 страховити истории“, издание на „Скайпринт“.

Цивилизация, която съществува зад огледалото, извънземни, самонастанили се в човешки дом, кутия с хора, попаднала на планета, населена с богове… това са само част от сюжетите на изтъкнатия американец, нашумял с „Недокоснат от човешки ръце“, „Крадец във времето“ или „Задай глупав въпрос“ и „Корпорация „Безсмъртие“.

С огромното си въображение и неповторимо чувство за хумор Шекли, който почина на 77-годишна възраст през 2005 г., се нарежда до имена във фентази литературата от ранга на Тери Пратчет и Роджър Зелазни. Той е автор на 15 романа и над 400 разказа. Голяма популярност има историята му „The Tenth Victim“ (1965) с участието на Марчело Мастрояни и Урсула Андерс. Любопитен факт за Шекли е, че се записва доброволец в армията веднага след гимназията, като служи по време на войната в Корея. Освен това е бил женен пет пъти, като се развежда четири пъти, а с последната успява само да се раздели.

„16 страховити истории“ тук

Книги от Робърт Шекли тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …