На фокус
Начало / Свят / Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран трилогия на Маргарет Атууд

Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран трилогия на Маргарет Атууд

Признатият режисьор Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран антиутопичната трилогия на Маргарет Атууд, „MaddAddam“, съобщи deadline.com. Очаква се това да бъде поредния хит на НВО. Така Аронофски ще поеме в нова посока като режисьор. Той досега не е режисирал сериал.

Трилогията е съставена от книгите „Oryx and Crake“ (2003 г.), „Year Of The Flood“ (2009 г.) и „MaddAddam“ (2013 г.). Действието се развива в средата на ХХI век. Корпорациите са взели властта от правителствата, а генетичната модификация на живи организми е масова практика. Романите са фокусирани върху събитията, последвали Безводното наводнение, което изтрива почти цялото човечество от лицето на Земята. Проследени са малцината оцелели – отговорните за апокалипсиса и тези, които се опитват да го преживеят и да продължат напред.

Последният проект на Аронофски беше епичният „Ной“ с участието на Ръсел Кроу, който, макар критикуван от религиозни организации, носи досега приходи от 345 милиона долара.

Дарън Аронофски е американски режисьор, сценарист и продуцент, роден през 1969 г. Неговите филми често са шокиращи и сюрреалистични. Често обсебеността на главните герои има пагубни последствия за тях. Известни продукции на Аронофски са „Реквием за една мечта“, „Кечистът“ и „Черният лебед“.

 

Свързани заглавия

Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

Най-важните антиутопии

Маргарет Атууд: Ние сме историите, които разказваме

Маргарет Атууд и Джойс Карол Оутс почетоха Дорис Лесинг

Книги от Маргарет Атууд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …