Начало / Свят / Джуди Денч и Бенедикт Къмбърбач в адаптация на „Ричард III“

Джуди Денч и Бенедикт Къмбърбач в адаптация на „Ричард III“

Джуди Денч ще се присъедини към Бенедикт Къмбърбач в телевизионна адаптация на „Ричард III“ от Уилям Шекспир, съобщи британският „Телеграф“. Тя потвърди това на фестивала „Хей“. Дейм Денч ще се превъплъти в кралица Маргарет. Тази роля е една от малкото от творчеството на Ейвънския бард, която 79-годишната актриса не е играла досега.

Къмбърбач, придобил известност с ролята си на Шерлок Холмс в популярния сериал „Шерлок“, се опитвал от месеци да убеди Денч да се присъедини към проекта на Би Би Си. Той използва възможността да привика на помощ публиката на фестивала, която му помогна да убеди актрисата да се съгласи. Положителният й отговор бил посрещнат с бурни аплодисменти.

Джуди Денч е известна и с ролите си в пиесите „Дванадесета нощ“ и „Антоний и Клеопатра“. Тя зарадва аудиторията си с монолози от класическите постановки.

Джуди Денч е английска актриса, родена през1934 г. Тя често е определяна за най-добрата актриса след Втората световна война. Печелила е „Оскар” само веднъж, но има десет награди „БАФТА” и два „Златен глобус”. Известни филми с нейно участие са „Стая с изглед”, „Влюбеният Шекспир”, „Шоколад”, „Дж. Едгар” и др. Освен това играе М в няколко филма от поредицата за Джеймс Бонд.

Бенедикт Къмбърбач е британски кино и театрален актьор, роден през 1976 г. Известен е с филмите си „Хокинг“, „Стар Трек: Пропадане в мрака“, „Хобит: Пущинакът на Смог“ и „Шерлок“. На театралната сцена е играл Виктор Франкенщайн. Номиниран е 4 пъти за награда „БАФТА“, 2 пъти за „Еми“ и веднъж за „Златен глобус“. Носител е на приза за театрално изкуство „Оливър“.

 

Свързани заглавия
Джуди Денч ще участва в адаптация на книга

Само актриси ще играят в „Хенри IV“ на Шекспир в Лондон

Пиесите на Шекспир тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …

Един коментар

  1. Велика актриса!