Начало / България / Александър Бушков предсказал събитията в Украйна в роман преди 7 години

Александър Бушков предсказал събитията в Украйна в роман преди 7 години

Романът, в който популярният руски писател Александър Бушков предсказва скорошните събития в Украйна още преди 7 години, ще излезе и у нас. До дни на българския пазар ще се появи „Войната на олигарсите”, съобщиха от ИК „Персей“.

Събитията, които през последните месеци се разиграха в Украйна, са набелязани и предизвестени от автора във „Войната на олигарсите“. Разделението на Украйна е плод на задкулисната битка на олигархията, враснала се във всяка една от бившите съветски републики. Главен герой в романа е Кирил Мазур – ветеран от руските военноморски спецчасти, популярен и от други книги на автора. Сега той е нает от виден руски олигарх да защитава интересите му в Украйна. Изпирането на пари, съвести и биографии е свързано с желанието на новобогаташите да бъдат част от цивилизована Европа – но само в битността им на бизнесмени и индустриалци, не и в ролята им на узурпатори и крадци на държавни ресурси. Това е основният проблем, който поставя книгата. Някои от героите, ограбили държавните богатства, фигурират в романа с истинските им имена, а читателят ще разпознае сред тях и такива, ограбили българските ресурси, катонапример индийския предприемач Митал.

„Защото олигархията няма родина, няма цвят и има само една кауза – да граби. Там, където я допускат“ се казва още в анотацията на книгата.

Макар и да предпочита да живее в уединение в Сибир и да пише там книгите си, Александър Бушков неведнъж е участвал в акции на руския спецназ и е посветен в тайните на руската олигархия. Днес той е сред най-популярните руски писатели, продал е над 50 млн. екземпляра от книгите си и е определян като руският еквивалент на автори като Том Кланси, Робърт Лъдлъм и Лий Чайлд. Той обаче смята за свой учител в литературата българския писател Богомил Райнов.

Книги от Александър Бушков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …