Начало / България / Александър Бушков предсказал събитията в Украйна в роман преди 7 години

Александър Бушков предсказал събитията в Украйна в роман преди 7 години

Романът, в който популярният руски писател Александър Бушков предсказва скорошните събития в Украйна още преди 7 години, ще излезе и у нас. До дни на българския пазар ще се появи „Войната на олигарсите”, съобщиха от ИК „Персей“.

Събитията, които през последните месеци се разиграха в Украйна, са набелязани и предизвестени от автора във „Войната на олигарсите“. Разделението на Украйна е плод на задкулисната битка на олигархията, враснала се във всяка една от бившите съветски републики. Главен герой в романа е Кирил Мазур – ветеран от руските военноморски спецчасти, популярен и от други книги на автора. Сега той е нает от виден руски олигарх да защитава интересите му в Украйна. Изпирането на пари, съвести и биографии е свързано с желанието на новобогаташите да бъдат част от цивилизована Европа – но само в битността им на бизнесмени и индустриалци, не и в ролята им на узурпатори и крадци на държавни ресурси. Това е основният проблем, който поставя книгата. Някои от героите, ограбили държавните богатства, фигурират в романа с истинските им имена, а читателят ще разпознае сред тях и такива, ограбили българските ресурси, катонапример индийския предприемач Митал.

„Защото олигархията няма родина, няма цвят и има само една кауза – да граби. Там, където я допускат“ се казва още в анотацията на книгата.

Макар и да предпочита да живее в уединение в Сибир и да пише там книгите си, Александър Бушков неведнъж е участвал в акции на руския спецназ и е посветен в тайните на руската олигархия. Днес той е сред най-популярните руски писатели, продал е над 50 млн. екземпляра от книгите си и е определян като руският еквивалент на автори като Том Кланси, Робърт Лъдлъм и Лий Чайлд. Той обаче смята за свой учител в литературата българския писател Богомил Райнов.

Книги от Александър Бушков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …