Начало / България / „Доктор Сън“ излиза и на български

„Доктор Сън“ излиза и на български

Един от големите хитове на 2013 година на световния книжен пазар – „Доктор Сън“ на Стивън Кинг, ще излезе до дни и на българския пазар. Романът ще бъде публикуван от ИК „Плеяда“.

Книгата е продължение на един от най-добрите романи в творчеството на краля на хоръра и мистериите „Сияние“. Миналата година „Доктор Сън“ получи огромно внимание по цял свят и бе номинирана за книга на годината от асоциацията на авторите на трилъри. Предстои и филмирането на двете книги от поредицата, като за режисьор се спряга мексиканецът Алфонсо Куарон, носител на „Оскар“ за „Гравитация“. Куарон е в преговори и за режисиране на поредния филм, инспириран от сериите за Хари Потър на Дж. К. Роулинг – „Fantastic Beasts and Where to Find Them“.

Романът проследява живота на порасналия герой Дани Торънс, който дави кошмарите си в алкохол. В опитите да се отърве от вредните навици той се озовава в малко градче в Ню Хемпшир, където посещава сбирките на Анонимни алкохолици и си намира работа в местния хоспис. Там необичайната му дарба – озарението, доскоро потискана от алкохола, се връща и Дан помага на възрастните пациенти спокойно да прекрачат в отвъдното. Това му спечелва прякора  доктор Сън. Същевременно той получава телепатични съобщения от Абра – момиче, чието озарение е дори по-силно от неговото. Абра е набелязана от „Верни на възела” – зли свръхестествени същества, гладни дяволи, които се хранят с еманацията на жертвите си. От съвсем малка тя несъзнателно търси контакт с Дан, сякаш интуитивно осъзнава, че само той ще й помогне да оцелее, когато настъпи моментът да се противопостави на гладните дяволи.

И този път Стивън Кинг не изневерява на себе си и поднася на читателите роман, който ще ги държи на нокти до последната страница.

 

Свързани заглавия:

Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Стивън Кинг: Страхувам се от „Алцхаймер”

Лий Чайлд и Стивън Кинг – с номинации за трилър на 2014 г.

Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Книги на Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …