Начало / Свят / Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Стивън Кинг ще се завърне към своята запазена марка – жанра ужаси – с нов роман, който ще бъде публикуван през ноември, съобщи „Гардиън“. Новината идва от официалния сайт на писателя. Творбата, озаглавена „Revival“, ще бъде публикувана на 11 ноември от „Scribner“ в САЩ и „Hodder & Stoughton“ в Обединеното кралство.

„Revival“ ще разказва за харизматичен свещеник, който идва в малък град в Нова Англия. Действието се развива преди повече от 50 години. Името на свещеника е Чарлс Джейкъбс и той обещава да промени и съживи местната църква и града като цяло, заедно с красивата си съпруга. Когато обаче го поразява трагедия, Джейкъбс се отрича от Бог и напуска града. Той се среща с Джейми Мортън. Мортън, който е бил обещаващо дете, е тръгнал по лош път и вече прехвърлил 30-те, е наркоман и отчаян човек. Двамата сформират партньорство в името на злото, превхвърлящо най-смелите представи.

Това ще бъде вторият роман на Кинг през тази година. Припомняме, че в края на миналата година стана ясно, че Кинг ще публикува „Mr Mercedes“ на 3 юни 2014 г. Произведението ще разказва историята на пенсиониран детектив, преследван от убиец, който не е могъл да хване преди години. Докато „Mr Mercedes“ е трилър, то „Revival“ е типичен за Кинг хорър.

2 книги на година е нормата на Стивън Кинг в последно време. Писателят не показва признаци на забавяне, макар да гони вече 70 години. През 2013 г. излязоха неговите романи „Dr Sleep“ и „Джойленд“.

Свързани заглавия
Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …