Начало / България / На 26 май излиза „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“

На 26 май излиза „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“

На 26 май на българския книжен пазар излиза новата книга на  Джоунс Хелън Филдинг „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“, съобщи издателство „Колибри”. Дългоочаквания роман беше публикуван на английски през октомври 2013 г. и веднага оглави класациите за най-продавани книги в Обединеното кралство. Това всъщност е третата книга от сензационната поредица за щурата, вечна и неподражаема Бриджет. Българският превод е на Надя Баева.

Всички си спомнят онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство. С историите за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг освежи популярната чиклит литература, зареждайки я с бомбастичен хумор и самоирония.

Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, беше публикуван през 1996 г. и светкавично се превърна в световен бестселър. Три години по-късно се появи продължението,„Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Книгите бяха успешно филмирани – в образа на Бриджет се превъплъти Рене Зелуегър, партнират й Хю Грант и Колин Фърт.

Действието в „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ се развива в съвременен Лондон, главната героиня вече е в „зряла“ възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на мюзикъл за живота на своята непоправима героиня.

Свързани заглавия

Продадоха се близо 50 000 копия от „Bridget Jones: Mad About The Boy” само за ден

Гаф с новата книгата за Бриджит Джоунс

Хелън Филдинг: Срокът на годност на жените изтича все по-късно и по-късно
Шок! Бриджит Джоунс е вдовица
Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс
Историята на Бриджит Джоунс продължава

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг
Всяка жена мечтае за рицаря от приказките

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

R

Иво Сиромахов: Копнежът по робството е плашещ

Блестящ политически театър, в който още живеем Това е „Бай „Тошо“ – новата книга на …