На фокус
Начало / България / На 26 май излиза „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“

На 26 май излиза „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“

На 26 май на българския книжен пазар излиза новата книга на  Джоунс Хелън Филдинг „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“, съобщи издателство „Колибри”. Дългоочаквания роман беше публикуван на английски през октомври 2013 г. и веднага оглави класациите за най-продавани книги в Обединеното кралство. Това всъщност е третата книга от сензационната поредица за щурата, вечна и неподражаема Бриджет. Българският превод е на Надя Баева.

Всички си спомнят онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство. С историите за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг освежи популярната чиклит литература, зареждайки я с бомбастичен хумор и самоирония.

Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, беше публикуван през 1996 г. и светкавично се превърна в световен бестселър. Три години по-късно се появи продължението,„Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Книгите бяха успешно филмирани – в образа на Бриджет се превъплъти Рене Зелуегър, партнират й Хю Грант и Колин Фърт.

Действието в „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ се развива в съвременен Лондон, главната героиня вече е в „зряла“ възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на мюзикъл за живота на своята непоправима героиня.

Свързани заглавия

Продадоха се близо 50 000 копия от „Bridget Jones: Mad About The Boy” само за ден

Гаф с новата книгата за Бриджит Джоунс

Хелън Филдинг: Срокът на годност на жените изтича все по-късно и по-късно
Шок! Бриджит Джоунс е вдовица
Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс
Историята на Бриджит Джоунс продължава

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг
Всяка жена мечтае за рицаря от приказките

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …