Начало / Свят / Продадоха се близо 50 000 копия от „Bridget Jones: Mad About The Boy” само за ден

Продадоха се близо 50 000 копия от „Bridget Jones: Mad About The Boy” само за ден

Близо 50 000 копия само за ден след излизането на пазара на новата книга за Бриджит Джоунс от Хелън Филдинг бяха продадени, съобщи британският „Индипендънт”. Над 46 000 издания  на „Bridget Jones: Mad About The Boy” с твърда корица, в електронен и аудио формат бяха купени за 24 часа. По всичко личи, че критичните ревюта в медиите не могат да спрат почитателите на известната героиня.

За сравнение „Solo” – най-новият роман за Джеймс Бонд от Уилям Бойд, беше продаден в 8 692 копия за 3 дни, което също се смята за добро постижение. Според „The Bookseller” тези малко над 46 000 бройки представляват 20% от общите продажби на предишната част за Бриджит Джоунс – „Бриджит Джоунс на ръба на разума”.

„За първи път в живота си виждам такова вълнение, завладяло колеги, търговци, семейство и приятели. Феноменално е. А това е само началото”, сподели Том Дрейк-Лий, директор продажби в издателството „Vintage”, публикувало книгата.

Не се знае колко от тези 46 000 ще получат бонус копие от мемоарите на сър Дейвид Джейсън. Четиридесет страници от автобиографията на британския актьор, „My Life”, бяха отпечатани в произведението на Филдинг. Издателите работят за отстраняването и заменянето на тези копия в търговската мрежа. Все още не се знае дали гафът е неволен или е опит за реклама.

Свързани заглавия

Гаф с новата книгата за Бриджит Джоунс

Хелън Филдинг: Срокът на годност на жените изтича все по-късно и по-късно
Шок! Бриджит Джоунс е вдовица
Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс
Историята на Бриджит Джоунс продължава

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг
Всяка жена мечтае за рицаря от приказките

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …