На фокус
Начало / Свят / Нова биография на Чарли Чаплин е вече на книжния пазар

Нова биография на Чарли Чаплин е вече на книжния пазар

Нова биография на една от иконите на киното – Чарли Чаплин, е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Творбата, озаглавена просто „Charlie Chaplin“, е написана от признатия английски биограф и романист Питър Акройд. Тя е издадена от „Chatto & Windus“ и е 272 страници. Произведението излезе по повод 125-та годишнина от рождението на актьора, която се навършва днес.

Чаплин е първата истинска икона на големия екран и едно от най-разпознаваемите холивудски лица дори 100 години след първия му филм. Но какъв е бил човекът зад известния мустак? Новата биография на Акройд хвърля светлина върху живота и кариерата на Чаплин, от скромното начало в театъра до получаването на „Оскар“ за цялостен принос към филмовата индустрия. Описани са най-великите моменти в живота на актьора, скандалите през 40-те години на миналия век и живота в изгнание в Швейцария. Произведението ни дава възможност да научим повече за един от най-популярните артисти на всички времена.

Сър Чарлс Чаплин е роден в Лондон през 1889 г. Той се е изявявал като актьор, режисьор, сценарист и композитор. Той е една от легендите на нямото кино и филмовата индустрия изобщо. Сред най-влиятелните фигури на ХХ век. Създава незабравими филми като „Хлапето“, „Треска за злато“, „Великият диктатор“ и др. Обвинен в симпатии към комунстическия строй и разследван от ФБР, той е принуден да напусне САЩ и прекарва последните години от живота си в Швейцария. Умира през 1977 г.

Свързани заглавия
Излезе непубликувана досега новела на Чарли Чаплин

„Моята автобиография“ от Чарлс Чаплин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

blagoveshhenye-364324-zpSjfgfe-1024x576

„Иконата“

Никой не беше я виждал без грим. Висока, кракът винаги като излязъл от струг, чорапът …