На фокус
Начало / Свят / Излезе версията на Вал Макдърмид на „Абатството Нортангър“ от Джейн Остин

Излезе версията на Вал Макдърмид на „Абатството Нортангър“ от Джейн Остин

Излезе версията на Вал Макдърмид на известния готически роман на Джейн Остин „Абатството Нортангър“, съобщи „USA Today“. „Northanger Abbey“ е част от проекта „The Austen Project“, в който популярни британски писатели публикуват свои интерпретации на произведения на Остин. Творбата на Макдърмид е публикувана от „The Borough Press“ и е 353 страници. Книгата е втора от споменатия проект. На англоезичния книжен пазар е вече и „Разум и чувства“ от Джоана Тролъп.  

Кат Морланд е момиче, което жадува за приключения. Тя е повече от заинтригувана, когато семейство Алън, приятели на нейните родители, я канят на фестивал в Единбург.Там тя се запознава с привлекателния Хенри Тилни – адвокат със светло бъдеще, чийто семеен дом е красивото, но и злокобно абатство Нортангър. Кат е омагьосана от Хенри и интересната му сестра Елинор. Скоро обаче тя научава, че двамата далеч не са толкова перфектни, колкото изглеждат. Дали обаче не е твърде късно? Романът изобилства от напрегнати моменти, оставящи читателя без дъх, типични за творчеството на Макдърмид.

„Абатството Нортангър“ от Джейн Остин излиза през 1817 г. Книгата е била с работно заглавие „Сюзън“, което впоследствие е променено. Книгата е написана още през 1798-99 година, но излиза близо 20 години по-късно заедно с „Разум и чувства“. Произведението е считано за пионерско в готическия жанр. „Абатството Нортангър“ е публикувана и на български език.

 

Свързани заглавия
Вал Макдърмид с пореден съспенс трилър

13 велики писателки на мистерии

Книги от Вал Макдърмид тук

„Абатството Нортангър“ от Джейн Остин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …