Начало / България / „Хладнокръвно“ на Капоти излиза отново на български

„Хладнокръвно“ на Капоти излиза отново на български

Един от най-вълнуващите романи и смятан за шедьовъра в на Труман Капоти „Хладнокръвно“ отново ще се появи на българския книжен пазар като самостоятелно издание. Книгата, която донесе славата на автора на „Закуска в Тифани“ се очаква в книжарниците в края на месеца от издателство „Колибри“.

„Хладнокръвно“ е забележително произведение, което издига Капоти на върха  на американската литература и се превръща в образец на документално-художествената проза. Тя поставя началото на нов жанр – true crime. Завладяващият разказ на Капоти навлиза в непознати дълбини на престъпния ум и запознава читателя с психологическите и емоционалните аспекти на безсмисленото избиване на едно семейство в сърцето на Америка. След  работата по „Хладнокръвно“ животът на Капоти се променя завинаги и той повече никога не успява да завърши вече започнато произведение.

Преди няколко години историята около романа и живота на автора й бе представена и от „Холивуд”  от режисьора Бенет Милър и по сценарий на Дан Футърман. В ролята на Труман Капоти в едноименната лента пък се проявява гения на наскоро починалия Филип Сиймур Хофман.

Свързани заглавия
Ексхумираха телата на убийците от „Хладнокръвно” на Труман Капоти

Книги от Капоти тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …